Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Øyvind Gjervik

[#12644] Ludvig Munthe (f.kanskje ca.1520 i Gent), hans forfedre (og etterkommere)

Recommended Posts

Guest Øyvind Gjervik

Som jeg tidligere skrev, så ville jeg komme tilbake til Sverre Munthe`s bok: Familien Munthe i Norge'.Her er det en Ludvig Munthe, muligens fra Gent, men utvandret senere til det som nå er Tyskland. Han var gift med Elisabeth Paludan. I samme bok har Sverre satt opp en slektslinje, som viser at man kan følge Ludvig`s slekt helt tilbake til Ascricus Munthe (nevnt i 1072). Er dette slektslinjen dokumentert, eller ligger det et element av ønsketenking i boken?Man kan i samme bok finne Ludvig`s etterkommere (en del av den) frem til vår tid. Den som har betydning for min del er Birgitte Ludvigsdatter Munthe (1634 - 1708) som var gift med Christopher Giertssøn Morgenstierne. Hun skal være død på Flahammar i Luster, men hvor hun er født, der er Sverre Munthe og Lars E. Øyane av hver sin mening. Sverre forteller at hun er født i Borreby, i det nåværende Sverige. Lars skriver at hun er født i København. Jeg velger å tro på Lars, men om jeg har rett i min vurdering, er ikke godt å si.Noen som vet litt mer?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Birgitte Ludvigsdatter Munthe er oppgitt født 26. juni 1634. Hennes far Ludvig Hansen Munthe ble utnevnt til sokneprest i Borreby høsten 1624, og ble 5. juni 1634 utnevnt til kongelig hoffpredikant i København. Utnevnelsen til hoffpredikant kom nøyaktig tre uker før Birgitte ble født. Hadde familien rukket å reise fra Borreby til København på disse tre ukene? Det finnes ikke kirkebøker som kan fortelle hvor Bergitte er født/døpt. Hartvig Munthe sier i 'Efterretninger om Familien Munthe' (Christiania 1883-88) 'om hans Familie endnu havde forladt Borreby Præstegaard og fæstet bo i Kjøbenhavn, inden denne Datter blev født, er maaske tvivlsomt'. Nærmere svaret enn dette kan man ikke vente å komme.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Øyvind Gjervik

Takker! Da fikk leg ihvertfall litt mer klarhet i hendelsene rundt Birgitte, (og Ludvig).Da venter jeg spent på hva man vet om Ludvig (fra Gent?) og hans forfedre.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.