Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Bodil Iversen

[#12678] Audun i Borg

Recommended Posts

Guest Bodil Iversen

Er det noen som har forsket på Audun Tore®sson i Borg? De fleste kilder angir at han var frende med Inga fra Varteig, og det skal i følge truverdige kilder være 'kvinnelig slektning'. I noen kilder hevdes det at de var søskenbarn og i Sogespelet om Audun Hugleiksson Hestakorn blir det hevdet at han var kong Håkon Håkonssons tremenning. Mor til Audun Hugleiksson var rigtig nok Sigrid, Audun i Borgs datter.I flg. FamilySearch het Audun i Borgs kone NN Olavsdotter og var søster til Inga fra Varteig. Da blir jo Audun i Borg og Inga fra Varteig svoger og svigerinne, hvis ikke Auduns mor evt. var Håkonsdatter så de alikevel var søskenbarn. Jeg stoler jo ikke helt på FamilySearch, for leter du videre bakover fra NN Olavsdatter og Inga Olavsdatter fra Varteig kommer du så smånigom via svensk og norsk adel til Harald Hårfagre. Det kan jo lukte litt av bestillingsverk. Ikke er det enkelt å kontrollere heller.Andre som har vært borte i dette?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Lars Løberg

Ikke bare lukter det bestillingsverk, det er det reneste vås. Det er heller ikke vanskelig å kontrollere. Les Håkon Håkonssons saga og se hvor mye av dette du finner bekreftet der.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.