Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Bodil Iversen

[#12678] Audun i Borg

Recommended Posts

Gjest Bodil Iversen

Er det noen som har forsket på Audun Tore®sson i Borg? De fleste kilder angir at han var frende med Inga fra Varteig, og det skal i følge truverdige kilder være 'kvinnelig slektning'. I noen kilder hevdes det at de var søskenbarn og i Sogespelet om Audun Hugleiksson Hestakorn blir det hevdet at han var kong Håkon Håkonssons tremenning. Mor til Audun Hugleiksson var rigtig nok Sigrid, Audun i Borgs datter.I flg. FamilySearch het Audun i Borgs kone NN Olavsdotter og var søster til Inga fra Varteig. Da blir jo Audun i Borg og Inga fra Varteig svoger og svigerinne, hvis ikke Auduns mor evt. var Håkonsdatter så de alikevel var søskenbarn. Jeg stoler jo ikke helt på FamilySearch, for leter du videre bakover fra NN Olavsdatter og Inga Olavsdatter fra Varteig kommer du så smånigom via svensk og norsk adel til Harald Hårfagre. Det kan jo lukte litt av bestillingsverk. Ikke er det enkelt å kontrollere heller.Andre som har vært borte i dette?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Lars Løberg

Ikke bare lukter det bestillingsverk, det er det reneste vås. Det er heller ikke vanskelig å kontrollere. Les Håkon Håkonssons saga og se hvor mye av dette du finner bekreftet der.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.