Gå til innhold
Arkivverket

[#12721] Luftig anerekkje - berre eventyr, eller?


Gjest Aase R. Sæther
 Del

Recommended Posts

Gjest Sigbjørn Sandsmark

Er det ikke en bok som heter omtrent Døden på reperbanen og andre kongelige historier. Husker ikke helt tittelen,men boka gir en innføring i kongelig livsførsel og død-blant annet hvor døde far til H.7. Etter å ha lest boken så er jeg helt sikker på at Stamboka for Fjordhest er mer efterrettelig enn diverse kirkebøker og anetavler. Forøvrig er der så stort anetap i de fleste slekter at det blir omtrent samme 'deigen' alt sammen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arild Kompelien

Til Vigerust - Prøv å vis litt velvilje istedet for vrangvilje og flisespikkeri. Se på det første innlegget, så finner du hvilken bakgrunn du må se det skrevne mot. Når jeg nevner 700-tallet, er det tilfeldigvis fordi slektsrekka starter der. Det er ikke fordi jeg mener 700-tallet er spesielt problematisk - og f.eks. 800-tallet og de andre århundredene uproblematiske. Prøv å se sammenhengen.Til Lars Jørgensen - vil jeg si det samme. Prøv å se sammenhengen. Når jeg nevner usikker herkomst for Olav V, er det ikke fordi dette forholdet ligger meg spesielt på hjertet, men for å vise ved et eksempel hvilke problemer forhold i moderne tid kan skape til tross for en kildetilgang som er enorm i forhold til tidligere tider. Meininga blir da selvfølgelig å stille dette opp mot påliteligheten av opplysninger rundt f. eks. Harald Hårfagres koner og elskerinner som hovedsakelig bygger på nedtegnelser 400 år etter det angivelig skjedde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Oldervoll

Spørmålet om Olav V er vel i denne samanhengen uinteressant. Me snakkar vel her om sosialt slektskap; ikkje biologisk. Var det det siste me snakka om er det vel få av oss som kan vera sikre på slekta særleg langt attende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Aase R Sæther

Som oppstartar av denne tråden tykkjer eg at de kan holde dykk litt strengar til emnet, gutar; vil de diskutere gamlekongen og andre kongar sitt opphav, kan de lage dykkar eigen tråd ;-)Mitt poeng var om denne rekkja - eller andre rekkjer for den saks skuld, kan dokumenterast på nokon måte; om nokon kjenner att dei norske namna i henne, eller om dei er produkt av ein amerikanar med god fantasi. Dei finst det som kjent ein del av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

Jeg er uenig i at mine påpekninger om at kildetyper fra 700-tallet faktisk opplyser etterrettelig om slektskap, er flisespikkeri. Til saken ellers: siden Egil Skallagrimsson forekommer, er ihvertfall deler av slektsrekka tatt ifra islandske middelaldertekster, som f eks Landnåmabok.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lars Jørgensen

Sorry Arildmitt innlegg var vel mere ment som flåsete enn 'flisete' og kun et forsøk på en flau morsomhet sent på fredagskvelden etter en lang uke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.