Jump to content
Arkivverket

[#12727] Pernille ( Pernelle?) Hof-Våler


Guest Trond Kaasin

Recommended Posts

Guest Trond Kaasin

Hvem var Pernille. HjelpPernille fikk i 1886 sønnen Sigurd Arnesen med Arne Arnesen f. 1858 i Våler. De tok navnet Knapkøien og bosatte seg der.De må ha giftet seg i beg. av 1880 årene. Denne Pernille finner jeg ikke far/morsleddet til. I flg Digitalarkivet er det få kandidater i området. Mange Pernille, men få med rett alder i Hof/Våler.Pernille døde tidlig ant. før 1900 da Arne finnes digitalarkivet uten hustru.Kirkebøker ???Trond

Link to post
Share on other sites
Guest Jon Harald Haug

Det er alltid lurt å presisere hvilket område i landet en mener når det dreier seg om så alminnelige stedsnavn som Hof og Våler. Av sammenhengen skjønner jeg at det må være Solør, men det kunne jo vært Hof og Våle (uten r) i Vestfold. Våler finnes dessuten i Østfold.Hilsen Jon Harald Haug (døpt i Våler i Solør, nå bosatt i Hof i Vestfold)

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
Guest Trond Kaasin

Det spesielle her er at ingen i den slekta er i stand til vite hvor denne Pernille kom fra. Hun hadde lite påvirkning på barna med historiefortelling etc siden hun døde ung.Ville satt pris på det hvis noen hadde oppslagsbøker for hånden for å finne ut noe om bryllupsdatoer/foreldre i kirkebøker.Arne Arnesen hennes mann var fra Ræverud og tok navnet Knapkøien senere.Dette gjelder Våler i Solør

Link to post
Share on other sites
Guest Berit Knudsen

Ved å se i kirkeboka vil du vel finne ut hvem hun var. Det er jo en god sjanse for at de ble gift i Våler i H. De ble vel gift ca. 1884 da det første barnet ble født, og døde vel i tiden etter siste barnet ble født i 1895 og 1900. Det skulle ikke være uoverkommelig å lete etter det.

Link to post
Share on other sites
Guest Arild Kompelien

Vil slutte meg til det Berit skriver, særlig når det ved fødselen 1886 står at mora er født 1853. En må da regne med hun er født ca. 1853 og det skulle holde med å sjekke 1853/54.

Link to post
Share on other sites
Guest Berit Knudsen

Jeg hadde litt tid ekstra i dag så jeg tok en titt. Iflg. folketellinga het deres første barn Ole og var født 1874 i Åsnes.Åsnes 1/1 1874 (dåpsdato sto ikke) Ole. Foreldre: gbr. Arne Arnesen f. 1858 og h. Pernille Syversd. f. 1854, Gjesåsen, Messundstad.Åsnes gift 17/8 1883 Arne Arnesen dagarb. f. Våler 1858, sogn Gjesåsen ogPernille Syversd. bopel Våler, f. 1854 Messundstad, Gjesåsen sogn.Det var alt som sto, ingen forlovere eller noe annet.

Link to post
Share on other sites
Guest Trond Kaasin

Tusen takk Berit.Dette var muligens gjennombruddet. Sannsynligvis var foreldreneSyver Pedersen f. 1819 og Ragnhild Kristiansdatter f.1821 bosatt på Bergjordet i Gjessåsen i 1865 ifølge DA.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.