Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Odd Handegård

[#12735] E-postadresser

Recommended Posts

Guest Odd Handegård

Det hender en og annen sjelden gang at jeg gjerne skulle ha sendt et spørsmål, et svar eller en kommentar til en enkeltperson, og ikke til alle som leser DA. Eksisterer det noen mulighet for å finne e-postadressa til de som diskuterer på dette forumet? Eller finnes det noen prinsipielle grunner til at det er vanskelig?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jan Oldervoll

Ja. Det er prinsipp hos oss; folk skal sleppa få opstkassen sin fylt, om dei ikkje sjølv vil det. Men du kan sjølvsagt gje opp di eiga epostadresse i eit innlegg og be vedkomande ta kontakt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Berit Knudsen

Spør personen om den vil gi deg adressen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Sigbjørn Sandsmark

Synest det er greiest å oppgi sin egen E adresse her så kan folk velge om de vil ta kontakt. Det har funket fint for meg-og lite junk mail har kommet

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Odd Handegård

Jeg burde kanskje ha presisert spørsmålet mitt litt bedre: Det jeg av og til kunne tenke meg i tilknytning til et diskusjonstema, var muligheten til å legge ved et par-tre sider med slektsrelevant stoff, f.eks. i pdf-format, til en av debattdeltakerne. Pdf-filer skal man naturligvis ikke sende som vedlegg til hele debattforumet - selv om det kanskje ikke er forbudt, er det i alle fall en sunn kjøreregel som vel respekteres av de aller fleste i dag.Jeg kan naturligvis legge ut et spørsmål til den jeg ønsker kontakt med om hans/hennes adresse, men jeg synes det er unødvendig tungvindt. Alle som deltar på dette forumet oppgir jo sin e-mailadresse til DA. Forslag: Kanskje DA burde legge inn en avkrysningsmulighet i forbindelse med innloggingen til tema med spørsmål om adressen skal vises eller skjermes? Dermed overlates valget til den enkelte.Jeg har vanskelig for å tro at postkassa mi vil bli fylt av masse uinteressant slektshistorisk stoff dersom jeg legger ved e-postadressa mi her. Det blir nok fortsatt slik at mesteparten av den søpla som havner i min og de fleste andres postkasser, er av en helt annen og lurvete karakter.Med vennlig hilsen oddh@nfh.uit.no

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Laila N. Christiansen

Hei Odd! Jeg kan fortelle deg at søplesendere søker på nettet etter e-post adresser. Hjemmesider med adresse i klartekst (som f.eks. min egen) gir hauger! Jeg har i snitt minimum 150 spam-mailer hver dag!Testet dette med å legge en annen adresse på en side, (altså det eneste stedet denne adressen ble kjent) og mailboksen ble mer og mer fylt opp iløpet av få uker! Ikke bare porno og diverse forlengere/forstørrere, men og billige lån, nigerianere med millioner av $$ osv.Nix, jeg vil gjerne ha det sånn det er i dag. De som vil finne min e-post adresse kan lete etter meg på www.google.com eller noe. Laila

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jan Oldervoll

Eg trur ikkje addresse-robotar finn adresser i debattforuma. Grunnen er at dette ikkje er sider som eksisterer, men sider som bir laga. Om eg har forstått robotane rett blir slike sider ikkje søkt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Greta Voigt Nesbø

Jeg synest det er greit slik det er nå. Det er ikke mye bry å lage et innlegg med sin egen adresse og be vedkommende ta kontakt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Odd Handegård

Javel, da er det vel slik at de fleste finner dagens ordning tilfredsstillende, og at det er liten grunn til å endre på den.Jeg tror likevel at frykten for søppel er overdreven. De som er ute etter våre e-postadresser finner adressene uansett. En restriktiv ordning er derfor bare til ulempe for oss selv. Jeg har prøvd Google et par ganger, med magert resultat. Lailas adresse kan jeg finne på no.fritid.slektforsking eller i slektsforskerbasen, i likhet med adressene til mange av de som ellers er innom DA.Ikke noen stor sak, men jeg tror i alle fall ikke at noen av oss ville ha fått mere spam om adressene våre hadde vært kjent for besøkende på DA. Forresten: Volumet av daglig søppel i min postboks er bare omlag halvparten av søplet i Lailas boks.Med vennlig hilsen oddh@nfh.uit.no

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Laila N. Christiansen

Vel, Odd, jeg er 'veldig' aktiv, på news og andre steder, og synes det er greit at vi har et forum her på DA som ikke tilfører mer søplepost.Jeg snakker av stor og heslig erfaring, dessverre :o)Dessuten er det ikke alle som er på no.fritid... eller i slektsforskerdatabasen. Google er en allestedsnærværende søkemotor (som er noe av det beste som finnes på nett førebels), og der kan du finne mye fint, uansett hvor du er.For eksempel så fant jeg:sier direktør Odd Handegård på NFH. .Direktør Odd Handegård mener at en forenkling av instituttstrukturen ved NFH vil Odd Handegård fikk GULLNÅLEN for sin innsats for Norges fiskerihøgskole [23.12.2002] I anledning av at Odd Handegård går av som høgskoledirektør 31.12 ...GRATULERER!!!!!!!!!!!!!!1pluss at jeg finner e-post adressen din! odd Handegård. 77 6x 4x 3x. oddh@nfh.uit.noså, jeg har ikke behov for at du legger adressen din her!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jan Oldervoll

Om me legg ut epostadresse eller ikkje spelar ingen rolle for spam. Som eg tidlegare sa eksisterer ikkje debattsidene; dei blir laga for kvar gong nokon ber om dei. Dermed kan ikkje søkemotorane finna dei. Prøv å søka på Laila N. Christiansen i t.d. Google. Du finn ho mange stader. Men ikkje hos oss, endå ho er ein av dei flittigaste debatantane våre. Slik sett er det farefritt å leggja ut adressa.Men eg meiner at folk skal ikkje vera forplikta til å ta mot epost frå kven som helst fordi om dei gjer ein innsats hos oss. Om dei vil opna privatsfæren (eller jobsfæren) må me få lov å bestemma sjølv. Du finn m.a. ikkje epostadressa mi eller nokon andre i DA på sidene våre. Det er bevisst. Men også eg har lagt ut adressa mi i ein diskusjon. Då meinte eg at det var betre e-posteen gjekk til meg enn til DA. Før debattforuma var toppretta kunne eg få 100 epostar, som måtte svarast på, kvar dag. Eg har trong for å beskytta meg mot kommunikasjon. Den retten meiner eg alle andre har også. Vil dei opna får dei gjera det sjølve. Me tek ikkje det ansvaret.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Ingjerd van Bruggen

Hei!Jeg fikk tidligere en del junk-mail til min hotmail-konto, men etter at jeg byttet passord, har jeg ikke fått noen! Bank i bordet! Lurer på hvorfor det egentlig...Det jeg gjorde når jeg fikk junk-mail, var å ta 'block' på adressen, eller på alle mail som kom fra f.eks. nigerianet.com og sånne suspekte 'etternavn' som jeg aldri har hørt om. Det hjalp det.Ingjerd :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.