Jump to content
Arkivverket

[#12795] Mikkel Huslegarden-Aasnes Solør ??


Guest Trond Kaasin

Recommended Posts

Guest Trond Kaasin

Et sted kalt Huslegarden skal finnes i Aasnes Solør. Kan noen hjelpe meg med hvor den garden lå i kommunen. Og Mikkel kjenner noen noe til han. Skal ha hatt en datter Eli født ca 1717.Mvh Trond

Link to post
Share on other sites
Guest Arild Kompelien

Har du sjekket kirkeboka? Foreslår at du gjør det. Der vil du finne Eli som døpt i 1717, og muligens vil du også finne flere barn av Mikkel der.

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
Guest Bjarne Birkrem

Jeg har ikke noe informasjon om 'din' Mikkel, men ser ikke bort fra at han kan være en 5- eller 6-ganger-tippoldefar av meg... Jeg har nemlig et par som het Peder Olsen og Olea Mikkelsdatter Huslegården blant mine forfedre - til og med dobbelt opp, i og med at jeg nedstammer fra to av døtrene deres. Peder levde ifølge bygdeboka for Åsnes fra 1733-1820, mens Olea var en god del yngre; i FT 1801 blir hun oppgitt å være 37 år, noe som skulle tilsi at hun var født omkring 1764. Siden Oleas far het Mikkel, kan jo dette tyde på at det var hennes familie, og ikke Peders, som var fra Huslegården - hvis vi går ut fra at Mikkel var et navn som gikk igjen i den slekta. 'Min' Mikkel (Oleas far) kan dermed ha vært en sønn eller sønnesønn av den Mikkel som du leter etter.

Link to post
Share on other sites
Guest Bjarne Birkrem

Det stemmer, men jeg mener å huske at det ikke står så veldig mye om den slekta som både Trond og jeg sannsynligvis er ute etter. Jeg klarte ihvertfall ikke å finne noen linjer bakover fra Peder og Olea i bygdeboka, og hvis jeg ikke er helt på feil jorde, tror jeg at det heller ikke står noe om den Mikkel som Trond er interessert i. Hadde det gjort det, ville jeg ha sett den mulige forbindelsen til Oleas slekt tidligere.

Link to post
Share on other sites
Guest Marie Stephensen

Hei !Bare et lite forslag !Kirsti Larsdatter gifter seg med Michel Jonsen den 5 november 1713 i Hof. Disse finnes på Huslegården side 359 bind 1 Åsnes bygdebok. Her behøver ikke alle barn og være oppført i bygdeboka.For datter av Kirsti og Michel, Kari Michelsdatter som gifter seg med Casper Christensen ( som jeg leter etter ) er heller ikke oppført med alle barn !Det står oppført en Elen som datter av Kirsti og Michel, som godt kan hete Eli. Hun var enke etter Ole Enersen Krav ( 1770 ). Marie Stephensen !

Link to post
Share on other sites
Guest Marie Stephensen

Hei igjen !Kom på en ting til !Når Kari Michelsdatter og Casper Christensen døper barna sine, er det en Eli Michelsdatter som er fadder for barna, sansynligvis søster til Kari !Marie Stephensen !

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.