Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Marita Brandsøy Lystad

[#12804] Giftermål, Sogn og Fjordane

Recommended Posts

Guest Marita Brandsøy Lystad

Informasjonen er fra Familysearch, og skal visstnok være hentet fra kirkebøkene:Giftermål på Svanø, Sogn og Fjordane. Dato 29.06 1862. Brudgom: Salomon Andreas Jahnsen, alder 27 år. Hans far: Jahn OlsenBrud: Mathea Gundersdatter, alder 29 år. Hennes far: Gunder Jakobsen.Jeg klarer ikke å finne ut av hvem denne Mathea er. Ved folketellingen i 1865 står det oppgitt Førde som fødested, men jeg finner ingen passende kandidater. Lurer derfor på om det står noe mer om henne ved vigselen; for eksempel fødested.Står skikkelig fast her...noe som er en smule irriterende, da det ikke er så langt tilbake i tid.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Ved vielsen står det at han var sønn av Jan Mathiassen, og fra Horne i Førde, mens bruden var fra Bruland i Førde, og datter av Gunder Jacobsen.Gunder Jacobsen Bruland (1806-1844) giftet seg i 1833 med Gunnhild Mari Andreasdatter Halbrend (1812-1894), og de hadde - ifølge bygdeboken - barna Marta Lovise i 1833, Jakob Olai i 1835, Jakob Martinus i 1836, Mads Andreas i 1838, og Trone Anele i 1841.Marta Lovise skal i så fall være bruden Mathea.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Marita Brandsøy Lystad

Tusen takk for hjelpen!Jeg har selv vært inne på teorien om at Mathea kunne være identisk med denne Marte Lovise, da jeg ikke klarte å oppspore noen 'Mathea' som kunne stemme. 'Mathea' fikk dessuten en datter som ble kalt Lovise.Her har jeg stått fast lenge, så nå er jeg kjempetakknemlig! Tusen takk til Yngve Nedrebø.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.