Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Bjarte M. Johannesen

[#12815] Gården Solbakken, Vatnfjorden

Recommended Posts

Gjest Bjarte M. Johannesen

HeiJeg søker informasjon om gården Solbakken v/ Vatnfjorden, kommune 1864 Gimsø, Nordland. Hvor den befinner seg sånn ca, størrelse på bruk, hvem bodde der osv. Jeg vet at bla Martin Sivert Ellingsen og Anna Guttormsdatter m/ familie bodde der ved F-1900.Vennlig hilsen Bjarte M. Johannesen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Halvor Aaby

Vatnfjorden er en fjord på NV-sida av Austvågøya. Gården Vatnfjorden ligger på nordsida av det smale innløpet til denne fjorden, ca 5 km sør for fiskeværet Laukvik og ca 3 mil fra Svolvær. Gårdsnr. 17, Vatnfjorden, omfatter flere små grender rundt fjorden. Av FT 1900 kan det se ut til at Solbakken er et bruk som ganske nylig er utskilt fra hovedgården Vatnfjorden, men det er ikke å finne på kartet i M 711-serien. I følge FT 1900 er det mange grubearbeidere i området, men jeg kjenner ikke mer til gruvedrifta.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.