Jump to content
Arkivverket

[#12870] Serine Petrea Olsen, f. 1868 i Balangen/Malangen kom til Bergen/Lindås/ USA (?)


Guest Kenneth Bratland

Recommended Posts

Guest Kenneth Bratland

Hei!For et medlem av DIS-Hordaland er jeg på jakt etter hva som skjedde med mormoren Serine Petrea Olsen, født 3 juni 1868 i Balsfjord/Malangen. Hun ble oppfostret hos en tante i Tromsø som het Bolette Elisabeth Øyen (født 1835). Hun og tanten er i hvert fall å finne under folketellingen for Tromsø i 1875. Videre var Serine Petrea Olsen i tjeneste i Bergen hos A.J.Mowinkel i Alegaden 33 rundt år 1900. Serine Petrea fikk en datter 5 april 1900 på Tveite-øvre (Øvretveit) i Myking i Lindås. Denne datteren vokste opp som fosterdatter hos Ole og Oline Larsen på Øvretveit i Lindås. Datteren fikk navnet Petra Andersen. Faren var Anders Benjamin Andersen, addresse . Rosenberggaten 13 i Bergen.Siste livstegn fra Serine Petrea er et brev datert 4/11-1900. Hun er ikke å finne i folketellingen fra 31.12 1900. I Passenger Record ELLIS ISLAND finnes Sirene Olsen, som utvandret i 1906. Hun kom til USA 4 september 1906. Bostedet hennes i Norge er oppgitt til å være Grimstad, og alderen hennes er oppgitt å være 39 år og 9 måneder. Hun reiste fra Kristiansand med skipet Oscar II. Hun er og oppført som ugift. Kan dette være samme damen?Er det noen andre der ute som har noen tips til å finne ut hva som skjedde med Serine Petrea som ser ut til å 'forsvinne' rundt 1900.Mvh.Kenneth Bratland

Link to post
Share on other sites
Guest Arne Solås

Manifestet får jeg ikke frem, men ser av registeret at Serine Olsen (ikke Sirene!) er listet som nr. 0006. På plassen foran, nr. 0005, finner vi en Hanna Olsen, 41 år og 9 måneder, også fra Grimstad. Siden det virker som om folk tilhørende samme familie er fortløpende registrert/nummerert, så er muligheten stor for at disse to var søstre. Hadde så Serine en søster ved navn Hanna? Om ikke, så reduseres vel sannsynligheten noe for at det er denne Serine det letes etter.Mvh. Arne.

Link to post
Share on other sites
Guest Kenneth Bratland

Hei og takk for tips!Den 24 aug. 1906 emigrerte Hanna Johanne Olsen og Anna Serine Olsen fra Kristiansand til USA. Begge var fødte i 1865. Anna Serine er oppført med bopel Grimstad og Hanna Johanne er oppført med bopel USA.Ut ifra disse opplysningene kan ikke Anna Serine være identisk med Serine Petrea.Mvh.Kenneth Bratland

Link to post
Share on other sites
  • 11 months later...
Guest Arne Solås

Hei Kenneth -Kom til å se på dette 'gamle' temaet, - og du har vel kanskje forlengst funnet svar på hvor denne Serine ble av.Men ditt svar forstår jeg ikke helt. Den Serine jeg viser til må være den samme som du nevner, og som ankommer Ellis 4. Sept. 1906. Hun reiser sammen med Hanna Olsen, og begge skal til sin fetter Niels(en) Hovstøl i Brooklyn. Dette skulle vel kunne indikere at de kan være søstre.Så derfor; Hadde 'din' Serine en søster Hanna? I så fall øker jo muligheten for at det er hun som reiser i 1906.Mvh. Arne.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.