Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Annilen Frisvold

[#12984] Skipslister

Recommended Posts

Guest Annilen Frisvold

Lurer på om noen vet hvor man kan finne lister over skip ifra ca 1890 og opp mot 1900tellinga. Har en Ole Anderson Øren\Lange ute på sjøen i 1900tellinga på Jagt båt Frida som holder til i Bergen.Skipper er Vermund Hope.Har sendt en forespørsel til statsarkivet i Bergen men ikke fått svar.Har to kandidater til oldefar.Har samme navn født i samme år på samme plass og for å prøve å løse gåta ønsker jeg å finne ut om denne karen her var på sjøen i 1896-7.Min farfar er født 5/11-1897. Vennlig hilsen Anniken.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Sjøfolk vil normalt være ført i ruller ved nærmeste sjømannskontor/innrulleringssjef. Vi finner ikke noen Ole Andersen Lange/Øen i registrene til mønstringsrullene for Bergen 1869-1907.Skipperne ville levere inn lister til innrulleringssjefen over avmønstrende, og få lister over påmønstrende fra innrulleringssjefen, men ikke lever lister over det mannskapet som stod ombord.Jeg ville ha forsøkt å finne Ole Andersen Øren/Lange i sjømannsrullene lokalt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.