Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Niels Ørbæk

[#13005] Skifte (1714) efter Magrethe Petersdatter Hanning gift med Jens Ørbech

Recommended Posts

Gjest Niels Ørbæk

Jeg har netop fundet, at Magrethe Petersdatter Hanning er gift med Jens Ørbech og ikke med Hans Jensen Ørbech. Der skulle være et skifte i den gejstlige skifteprotokol: Sted: Hafslo, År: 1714, Protokol: Sogn J., Folio: 20b Er der i dette skifte noget om familierelationerne? Med venlig hilsen Niels Ørbæk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Indre Sogn prostis justisprotokoll 1711-1766, fol. 20b, forteller om skiftet etter den 'Sl. Matrone' Margrethe Pedersdatter Hanning, som ble forrettet 26.-28. juni 1714.Til stede ved skiftet var enkemannen, sokneprest Jens Ørbech, og han oppgav at den avdødes barn var Peder Alstrup, sokneprest til Bamble, Else, Sal. Borgermester Weiners, og Sal. Kirstine Alstrup, i hennes sted etterlevende barn, Birgitte Hr. Ludvig Paustis, og (fra andre ekteskapet til Margrethe) Søren Ørbech og Kirstine Ørbech.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Niels Ørbæk

Hej Yngve! Tak for oplysningerne. Venlig hilsen Niels Ørbæk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.