Gå til innhold
Arkivverket

[#13007] I hvilket sogn og fylke lå godset Sørheim i 1663?


Gjest Niels Ørbæk
 Del

Recommended Posts

Gjest Niels Ørbæk

I hvilket sogn og hvilket fylke lå det store gods Sørheim, som rådmand i Bergen Hans Jensen Ørbech købte 6/7-1663? Findes der på nettet en kirkebog og en skifteprotokol fra pågældende sogn omkring 1686? Med venlig hilsen Niels Ørbæk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Sørheim (gnr. 57) ligger i Dale sokn i Luster prestegjeld i Sogn og Fjordane fylke, og var eid av Hans Jensen Ørbech. Dette må ikke sammenblandes med Sørum (Sudreim) på Romerike.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Knut Bryn

De eldste kirkebøkene for Luster er dessverre kommet bort. Skifteprotokollene for Indre Sogn er imidlertid bevart og Fylkesarkivet for Sogn og Fjordane har laget en database med register/utdrag for skifter. Du kan søke i databasen her:LenkeVær oppmerksom på at at opplysningene i databasen ikke er korrekturlest. Det finnes derfor en rekke feil og misforståelser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Knut Bryn

Jeg burde kanskje legge til et par tips for søk i databasen:1. For alle søkefelt gjelder at det er tilstrekkelig å skrive inn begynnelsen av ord/navn. For 'trunkering' foran eller inne i søkestring brukes %.2. Da dataene ble lagt inn i databasen, snublet man øyensynlig litt i problemene med æ, ø og å. Noen ganger kommer tegnene greitt fram, mens de andre ganger er erstattet av diverse andre tegn. Det kan derfor være en fordel å 'trunkere' slike tegn i søkebegrepene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.