Gå til innhold
Arkivverket

[#13081] Ingri Monsdotter (nevnt 1593-1624), g.med Antonius Knudssøn (Wincke)


Gjest Øyvind Gjervik
 Del

Recommended Posts

Gjest Øyvind Gjervik

I Norsk Slektshistorisk Tidsskrift, bind 35 fra 1996, på side 425 finner vi Ingri Monsdotter. Hun er ført opp som en mulig datterdatter av Dyre Laugmann Sevaldsson på Hanastad (nevnt 1514-1542).Er det gjort fremskritt de siste årene siden 1996 om hvorvidt Ingri er hans datterdatter eller ei, eller er det bare muligheter for at hun kan være det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

I følge artikkelforfatteren (per telefon) finnes det nytt kildemateriale om hennes odelsgods - så får tiden vise om dette endrer på konklusjonen fra 1996.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...
Gjest Per Reidar Christiansen

Artikkelforfatteren Tore sikter til, er undertegnede. Det er ikke lenge igjen før artikkelen etter planen skal publiseres. Nettopp derfor starter jeg tråden på nytt (se også tema nr 4579). Fortsatt ingen som vet om Finne-Grønn baserte seg på eksplisitte opplysninger i primærkilder da han i 1920-årene plasserte Ingri Mogensdatter genealogisk? I følge Finne-Grønn skulle hun være søster til Gunnild Mogensdatter, gift med Peder Knudssøn (Wincke). Jeg kommer blant annet til å drøfte forhold som kan tyde på at Ingri og Gunnild var i slekt, men har foreløpig ikke konkrete bevis for denne hypotesen.Et problem med Finne-Grønn er at henvisningsnivået ofte er dårlig. I kombinasjon med tidvis manglende kildekritikk må man alltid være på vakt mot hans slutninger. På den andre side hadde han oversikt over en rekke kilder, kilder som knapt nok har sett dagens lys siden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.