Jump to content
Arkivverket

[#13160] Ole Olsen Nordkvist, far til Margit, født 1906 i Kinn kommune, Eikefjord sokn


Guest Harald Heier

Recommended Posts

Guest Harald Heier

Hei, Skulle det være noen som har tid og anledning til å se på følgende, ville jeg sette stor pris på det. Jeg søker etter opplysninger om en person, som jeg i utgangspunktet vet lite om.Person : Ole Olsen Nordkvist.Bakgrunn : Ifølge 'familierykter' kom han fra en dal på østlandet og livnærte seg som fisker. Han skal visstnok ha omkommet under en drukningsulykke i 1906/07.Kilder : Jeg har ikke funnet han i digitalarkivet. (Det kan jo skyldes meg ! ). Han står oppført i kirkeboken for Eikefjord sokn i Kinn kommune. For barnet, Margit, døpt 9/9 1906, står han oppført som far. Ole og Elisa var ikke gift. Moren til Margit, Elisa Hatlesæt, finnes i folketelling fra 1900 med løpenr 931. Jeg har prøvd å lete i Digitalarkivet etter han, uten å ha lykkes. Kanskje er det andre kilder jeg burde benyttet ??På forhånd takk Harald Heier

Link to post
Share on other sites
Guest Lars Løkkebø

Har funnet en Ola Nordkvist i Ytre Rendal. En svensk tømmerhugger, gift i folketellingen i 1900. Står det noe mer i kirkeboken, for eks. hvor han var bosatt?

Link to post
Share on other sites
Guest Harald Heier

Hei, Takker så mye for innlegget ditt.Dessverre vet jeg ikke mer om han enn det som står i mitt første innlegg.(Går det an å finne ut noe mer rundt dødsfallet ? Siden det er drukningsulykke, hvor kan man lete ?? )Takknemlig hilsen fra Harald Heier

Link to post
Share on other sites
Guest Geir Kamsvaag Berntsen

Personen i folketellingen under Ytre Rendal het Ole Halvorsen Nordqvist, det opplyses ved barnedåpene (Rendal - Engerdal & Drevsjø - Mini 8 1898-910 1/2). Min egen tipp-oldefar het også Nordqvist (f.1809), han kom fra Linköping til Sør-Aurdal. Han hadde valgt feil yrke (skredder, en yrkesgruppe som fikk store problemer utover 1800-tallet i Sverige) og endte som husmann i Begndalen. Dengang jeg lette etter en av hans sønner, støtte jeg på flere Nordqvist/Nordkvist'er i Norge, dessverre er det eneste sikre bosted jeg husker Moss (1800-tallet, tør ikke tidfeste nærmere).Men navnet er ganske vanlig, i 1970 var det ca. 5.300 Nordqvist'er bosatt i Sverige.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.