Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Unni Krongård

[#13161] Jølster , Berving i 1801 senere Befring, Helghiem kirkesogn

Recommended Posts

Gjest Unni Krongård

Folketelling 1801 Berving i Jølster. Hvilken familieforbindelse er det mellom disse to:Nr1220 Zacharias Sørensen , Husbonde 33 år født 1768, bonde og gårdbeboer.Nr.1228 Zachrias Axelsen, Husbonde,56 år f.1745,bonde og gårdbeboer.Er det onkel og nevø, eller er de fettere ?? Få forhånd , tusen takk for svar, vennlig hilsen Unni

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Navnet Sakkarias synes i Jølster å være introdusert med lensmann Sakkarias (Arnesen) Huus. Han døde i 1663. Han synes å ha vært en relativt omtykt mann, og mange ble kalt opp etter ham. Alle i Jølster som heter Sakkarias behøver følgelig ikke være i nær slekt.Sakkarias Sørensen var fra Ordalen i Jølster, døpt 26. juni 1769, sønn av Søren Pedersen Ordal og Lisbet Nilsdatter. Han kom til Befring gjennom ekteskap med enken Katarina Jakopsdatter.Sakkarias Axelsen Befring er døpt 1. mars 1744. Han var sønn av Axel Andersen Befring og hans første kone Agate Jespersdatter Flatjord.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Marita Brandsøy Lystad

Her var det nye opplysninger for meg. Visste ikke at Agate Jespersdatter Flatjord, som er en av mine forfedre(mødre...) har vært gift to ganger. Når ble dette ekteskapet inngått?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Agate, datter av Jesper Flatjord og Berete Andersdatter, ble døpt i Jølster 2. februar 1712. Hun giftet seg i 1734 med Axel Befring. Agate Jespersdatter døde i 1752, og samme år (27. desember) giftet enkemannen Axel Befring seg med Randi Knutsdatter Veitebergsbakke.Det har nok vært flere ulike personer med navn Agate Jespersdatter Flatjord, og den som var gift med Axel Befring var nok bare gift den ene gangen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.