Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Stig Steinkjer

[#13165] Susanna Olsdtr. Bratland (1774- ), Nordli/N.Trøndelag

Recommended Posts

Guest Stig Steinkjer

I 1801-tellingen finner jeg Susanna Olsdtr. (27år) g.m. Ole Larsen (42 år), bosatt på gården Aune, Sneeaasen (Snåsa).Søker etter Susanna's opphav:Susanna skal i.flg. Snåsa Bygdebok komme fra gården Brattland i Nordli (Lierne/N.Trøndelag). I flg. 1801-tellinga finner jeg Ole Jensen 74 år og Berthe Joensdtr. 64 år som har 'kaar og ophold af gaarden' Bratland/Nordre Findlie. Disse er sannsynlig foreldrene til Susanna, men er det noen som sitter med informasjon som kan bekrefte dette ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Eva Seim

Jeg kan dessværre ikke gi svar på spørsmålet ditt om Susannas foreldre. Men vil spørre deg: Har du lett i bygdebøkene for Lierne? Jeg har akkurat fått tak i disse og har slått opp på Bratland. Men finner ingen Susanna Olsdatter nevnt der.Under Bratland (nedre), gnr 7, bnr 4, står det at Ole Jensen, gift med Beret Jonsdatter, kjøper Bratland nedre i 1754 av Ingebret Erichsen Støvren fra Snåsa. Men som barn av disse er bare listet opp Joen, Eli, Lars og Ingeborg. Altså ingen Susanna! Men dette har du kanskje allerede sett?På Bratland øvre (= Storeng) fins en Susanna, født i 1779, men hun skal være barn av Jon Jacobsen, så det hjelper jo heller ikke.Vel, da er det vel bare en gjennomgang av kirkebøkene som kan gi svar på spørsmålet ditt.Mvh Eva

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.