Gå til innhold
Arkivverket

[#13214] Marius C.W. Lie (Søndre Land?) og Anne Sophie Bühring (Sør-Odal) gift 1852.


Gjest Ketil Harbek
 Del

Recommended Posts

Gjest Ketil Harbek

Marius Carl Wilhelm Lie (f. 8.3.1826, kanskje i Søndre Land – se nedenfor, mulig han var militær) og Anne Sophie Bühring (f. ca. 1830 i Sør-Odal) giftet seg i domkirken i Christiania 13.10.1852. Jeg kan ikke finne dem i FT 1865. Hvor ble det av dem, og hvilke barn har de eventuelt fått?I FT 1865 finner jeg denne familien:LenkeHustruen der, Charlotte Mathilde Sophie Kaas, skal være født Lie, og kan være søster til ovennevnte M.C.W. Lie. Hun giftet seg 27.8.1851 i Søndre Land, og er født der. De to eldste barna har Lie i navnet i FT. Den ene sønnen heter også Hannibal, og morfaren het i tilfelle Ole Hannibal Lie. Og ikke minst: De har en sønn på 4 år som er døpt Marius Carl Wilhelm. Det må da være mer enn et sammentreff! Hvis han er oppkalt etter onkelen, er det et hint om at onkelen var (nylig?) død? Det vil da si senest i 1861. Hvor har det i tilfelle blitt av Anne Sophie?Det ble litt usikre spor her på slutten, men hvis noen kan oppklare noe om mulige etterkommere eller annet i forbindelse med Marius Carl Wilhelm Lie og Anne Sophie f. Bühring, så ville det være fint.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Nina Møller Nordby

1865 - Hoff sogn, Land prestegjeld, gården Øiestad[url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=f60536&variabel=0&postnr=7438&fulle=true&spraak=n>LenkeAnna Lie Enkefru Husmodader!! Grdbg e 35 k Land Enke efter afdøde W LieMathilde V Lie hendes Datter ug 12 k LandOlivia V Lie hendes Datter ug 10 k Land-----Ut av kirkeboka (Familysearch) står det å lese atSofie Adelheide Matilde Lovise MARIUSDATTER LIEBirth: 03 Jul 1853 Place:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jon Harald Haug

Kirkebok Land 1814-30, p.178 (helt nederst):71. (født:) 27de April (1830) - Charlotte Mathilde Sophie - (døpt:) 24de Juli Hoffs Kirke - (foreldre:) ...(tittel) Ole Hanebal Lie og ...(tittel?) Sophie Lie fra ØystadHun hadde en bror som het Otto Emanuel, født 10/12-1828. (Sannsynligvis identisk med Otto Lie, nevnt i innlegg 2 ovenfor)I kirkeboka for Land er ingen Marius Carl Wilhelm døpt i årene 1825-27. Ingen med det navnet er konfirmert i Land i årene 1839-45. Det ser derfor ut til at Marius Carl Wilhelm ikke var broren til Otto Emanuel og Charlotte Mathilde Sophie, og at han ikke var født i Land. Derimot kan han jo ha vært f.eks. en fetter.JHH

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jon Harald Haug

Kirkebok Land (Fluberg og Hov) 1847-59, p.158:69. (død:) (Sep.)24.(1856); (begravet:) (Sep.)8. Marius Carl Vilhelm Lie Gdbr.; (alder:) 30 1/2; (oppholdssted:) ØistadMannen ble altså gravlagt 16 dager før han døde! Det er visst ikke bare i våre dager at vi har det travelt.Dessverre hadde de på dette tidspunktet ennå ikke begynt å oppgi fødested under dødsopplysningene.JHH

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ketil Harbek

Nina og Jon Harald: Tusen takk for hjelp! Det er så fint med dette forumet at man kan få hjelp videre når man har kjørt seg fast! Hilsen Ketil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.