Jump to content
Arkivverket

[#13216] Askvik i Jelsa


Guest Alv Edvardsen

Recommended Posts

Guest Alv Edvardsen

Jeg lurte på om noen kjente til hvorvidt nyere forskning hadde brakt kjennskap til oppsitterne på Askvik i Jelsa og deres familietilhørighet. Det har vært publisert en del art. der en del navn fremkommer, men ikke noe mere enn det. En Eivind, ant. f. e.1522 skal evt. ha hatt en sønn Peder, som hadde barna Eivind, Laurits, Bergite og Siri. Denne Eivind igjen, skal ha hatt barna Gunhild og Tollak og evt. også en Omund. Gunhild var g. på Rapstad i Helleland. Tollak på Fjelde og Polden i Helleland. Omund på Rapstad. Det kan synes som denne fam. hadde tilknyttning til den annen fam. på Rapstad uten at tilkn. fregår klart. Spørsmålet er da, om noen kjenner til om folket på Askvik evt. kom fra Dalane, eller om noen fra Dalane hadde kommet til Askvik.-De art. som har vært publisert, er jo litt gamle. Jeg er takknemlig for opplysninger. Alv.

Link to post
Share on other sites
Guest Alv Edvardsen

Ingen svar.-- I Æ.H. 64 er det en art. om Tore Ivarsen Tjentland i Årdal og etterslekta Hans. Den er skrevet av J.J. Jåthun. I denne art. fremkommer det en del opplysninger om folket på Askvik. Men altså igjen, denne er skrevet i 1964. Det kunne jo slik sett være mulig at noen hadde funnet noen nye opplysninger om disse personene. Jeg ville vært svært takknemlig for svar. Beste hilsen Alv Edvardsen

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.