Gå til innhold
Arkivverket

[#13232] Lusie Olsdatter Moxnæss, f. 17.6.1858, Frosta


Gjest Olaf Hansen
 Del

Recommended Posts

Gjest Olaf Hansen

Mor: Anne Martha Jonasdatter, f. 6.1.1823 Frosta Far: Ole Petersen. Lusie var født utenfor ekteskap. Kilde: Kirkebok for Frosta. Hvem var denne Ole Petersen ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Nina Møller Nordby
LenkeHva sier fødselsboka om foreldrenes alder og bosted? Dersom han var fra Frosta finnes det i 1865 5 passende Ole Petersen. Har du sjekket ut at det ikke bodde en Ole Petersen på samme gård som Anne? Eller på en nabogård?------Ole Peters. født ca. 1823 bodde på gården Lian ....Ole Peters. enkemann, 82 år på gården Lein østre med Asklund vestreOle Peters. 39 år på Præsthus ØstreOle Peters. 66 år på BræksveetOle Peters. 56 år, logerende fisker på Sjøstuen.-----
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Nina Møller Nordby

Når hun konfirmeres står det noe da? Jeg har nemlig et lignende tilfelle og farens alder oppgis i kirkeboka ved konfirmasjon.Ole Petersen f. 1823 fra Lian, kan det være en kandidat?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Olaf Hansen

Nei, ikke f. år, og hjemsted er utydelig, men jeg tror det begynner på Mand..... I ft 1865 var det en gård som het Mandnæsset, men ingen Ole Petersen der da. Ole Petersen på Lian kan være en kandidat, en annen kan jo være Ole Petersen på Præsthus Østre, f. 1827. Han er gift, men det kan han ha gjort etter Lusie's fødsel. Kona heter Jokkomine Jonasdatter, og hun er søster til Lusie's mor !Kan det være 'onkel Ole' som er far til Lusie ?Lusie's mor er tjenestejente hjemme på gården Moxnæss i 1865.-Olaf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.