Jump to content
Arkivverket

[#13237] Oppslag Berg Østfold - vielse 06.11.1836 Marthe Halvorsd. og Christian Andersen


Guest Lars Jørgensen

Recommended Posts

Guest Lars Jørgensen

Mine kirkebøker for Berg stopper i 1831 - er det noen som kan hjelpe meg med detaljer om denne vielsen i 1836?Har visstnok opplysning om at Marthe skal være født i 1816, men vil gjerne ha det bekreftet (finner f.eks. ingen Marthe Halvorsdatter født verken i 1815, 1816 eller 1817 i Berg - verken i kirkebok eller på FamilySearch). Er også interessert i foreldre og forlovere dersom noe slikt er opplyst.Dersom man har nærmere opplysninger om Marthes dåp (som jeg altså ikke finner) er det selvsagt også meget nyttig.Takk for hjelpen.

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...
Guest Lars Jørgensen

Jeg prøver meg igjen.Siden sist har jeg stadig ikke funnet Marthes dåp, men konfirmasjonen i 1831 fant jeg og her står det klart at faren er Halvor Alkerød og at Marthe er født ca. jan 1817 (det står en dato 26.01.1817, men jeg klarer ikke å tolke kommentaren - det er IKKE dåpsdag som på de andre konfirmantene).Stadig mangler jeg informasjon om vielsen. Dersom noen har kirkebøkene og kan hjelpe, setter jeg stor pris på det.

Link to post
Share on other sites
Guest Berit Knudsen

Konf.= Dåpen confirmert 26/1 1817.Gift 8/11 1836 Berg ungk. borger og slaktermester Christian Andersen Langerod/Longerod, 22 år F.hald, far Anders Olsen ogpike Marthe Halvorsd. Alverod/Alvsrod, 20 år, far Halvor Danielsen. Forlovere: garvermester Bergh/Bergli og skomaker Amundsen.

Link to post
Share on other sites
Guest Lars Jørgensen

Takk Berit,jeg tolker kommentaren 'dåpen confirmert 26/1' til at hun var hjemmedøpt og at dette ble innskrevet i kirkeboka 26.1? (selv om jeg ikke finner dette i kirkeboka).Ad. vielsen så tolker du det til Alverod/Alvsrod - jeg antar dette KAN være Alkerød (som nok er riktig)?

Link to post
Share on other sites
Guest Berit Knudsen

ve/vs var ikke helt tydelig så det er nok en mulighet for at det kan være Alkerød.Konfirmert dåp pleier å bety at barnet først hadde blitt hjemmedøpt og siden konfirmert i kirken. Vanligvis står dette i kirkeboka. Det bør vel sjekkes om det av en eller annen grunn kan være skrevet inn før eller etter 26/1 1817. Lurer på hvor presten fant datoen. Hun var nok født en gang i 1816 skulle jeg tro.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.