Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Dag T. Hoelseth

[#13310] Vinje: Aslak Svendsen (1813-1899)

Recommended Posts

Guest Dag T. Hoelseth

Aslak Svendsen (Egeli), 1813-1899, min tipptippoldefars eldste (halv-)bror, står i 1875-folketellingen som bruker på plassen Øikelien. Hans kone var Sigrid Gjermundsdatter, som var 20 år eldre.Men jeg finner ikke Aslak i folketellingen i Vinje 1891. Finnes det noen grunn til det? Mine kilder forteller at nevnte Aslak døde i 1899 som enkemann og at plassen deretter gikk ut av slekten for godt.Dag T. Hoelseth (1/4 Ekeli!) http://www.geocities.com/dagtho/ekeli.html

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Dag Vågslid

Hei navnebror. Jeg har lenge vært opptatt av Øykjeleslekta, og jeg har sett på sidene dine med stor interesse. Grunnen til at Aslak ikke er i folketellingen for 1890, er at han døde 1/5 1890. Hans kone døde 28/12 1890. Under folketellingen 2/1 1891 i Øykjelie bor det ei dame so heter Guro Såvesdatter. Hun har som stilling 'oppvarterske for en gammel nu avdød enke', i følge orginalen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Dag Vågslid

Hei navnebror Jeg har lenge vært opptatt av Øykjeleslekta, og jeg har sett på sidene dine med stor interesse. Grunnen til at Aslak ikke er i folketellingen for 1890, er at han døde 1/5 1890. Hans kone døde 28/12 1890. Under folketellingen 2/1 1891 i Øykjelie bor det ei dame so heter Guro Såvesdatter. Hun har som stilling 'oppvarterske for en gammel nu avdød enke', i følge orginalen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Dag T. Hoelseth

Ah! Så opplysningene om at Aslak Svendsen døde i 1899 er altså feil! Jeg har aldri kommet så langt som å dobbeltsjekke dødsdatoen hans da jeg har mest beskjeftiget meg med andre Ekeli-grener. Aslaks gren døde jo ut, da de ikke hadde barn. Jeg antar at det er kirkeboken du har sjekket vedrørende nøyaktig dødsdato? Tror 1899-årstallet er hentet fra bygdeboken (hvis oppl. i de fleste tilfeller må etterkontrolleres), må sjekke hjemme først.Dag T. Hoelseth

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.