Gå til innhold
Arkivverket

[#13481] Katarina f. 1901 i Trondheim - emigrerte 1903. Hvem var foreldrene ?


Gjest Ronny Folkvord
 Del

Recommended Posts

Gjest Ronny Folkvord

Jeg søker etter opplysninger om hvem som er foreldrene til Katarina (Bruaas). Hun ble født i Trondheim i 1901 og emigrerte til Canada 12.8.1903. Hun heter da Bruaas, og sammen med henne reiste bl.a. Ingeborg Bruaas f. 1875, og Johan Bruaas f. 1903. Trolig hennes mor og bror.Jeg har fått kontakt med etterkommerne til Ingeborg og Johan, og fått mange opplysninger. Men, ingen har hørt om denne Katarina, og Ingeborg nevnte henne aldri.De tror muligens at hun er datter av Ingeborg´s bror Fredrik Olsen og Alvilde Jensdtr. Alvilde reiste også sammen med Katarina og Ingeborg Bruaas.Håper noen kan sjekke hvem foreldrene hennes er. I FT 1900 er Ingeborg Olsdtr ugift, og holder til i Kristianfeldt Gade 9 i Trondheim.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hallvard Bragstad

Ser at Jens Jørgensen Bruås (f. ca 1835 i Inderøy) med sønnen Iver (f. ca 1881 i Inderøy) og datteren Ragna (f. ca 1884 i Inderøy) emigrerte til samme sted i Canada (Wetaskevin) 1901.Bruås er gård i Inderøy kommune. Kanskje du har en ledetråd her?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ronny Folkvord

Hei, Hallvard.Ingeborg giftet seg med Jens Jensen Bruås, født 1876 i Inderøy. Han emigrerte 15.4.1903, fire måneder før Ingeborg.Disse er trolig foreldrene til Katarina.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Laila N. Christiansen

Vel, du kan finne ut av dette ved en mys i kirkebøkene: LenkeEnten ved at du tar deg en tur inn til 'byn', eller at du låner inn til ditt lokale bibliotek på Ås!Du får tak i F/V/D helt fram til 1914, det samme med utflyttede! Lykke til! Laila

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.