Gå til innhold
Arkivverket

[#13517] Anna Gjertsdtr, dødde på Moster i 1839. Hvor kom hun fra?


Gjest Roald Sjursen
 Del

Recommended Posts

Gjest Roald Sjursen

En av mine aner var Anna Gjertsdtr f.1790, d 29/7-1839 på gården Eikeland på Moster. Anna var første kona til Kristoffer Amundson fra garden Øvre Aksdal på Fjelberg. Har søkt etter Anna i 1801 tellingen, men finner henne ikke. Bygdebok for Moster, i Bømlo kommune, gir ikke noe eksakt svar. Er derfor usikker på om navnet er korrekt. Er det mulig å finne mer informasjon?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ketil Harbek

På FamilySearch finnes flere treff ved søk på 'Anna Gjertsdatter' ('Birth/Christening 1790 +/- 2 years' og 'Norway'). Det ser ut som hun er døpt 19.01.1792 i Fjelberg, at faren var Giert Lande, at moren het Kari, og at hun ble gift 14.04.1816 med Christopher Omundsen. I FT 1801 finner jeg da på Lande i Fieldberg en Anna, 9 år, som datter av Giert Hendrichsen og Karen Thorsdatter. Mye taler vel for at dette er henne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Kirkeboken 1816-1822 for Fjelberg forteller at Christopher Omundsen '24 Aar Tienestekarl paa Gaarden Lande', giftet seg 14. april 1816 med 'Anna Gierts Dater 23 Aar TienestePige paa Gaarden Lande', og det skulle indikere at forrige innlegg har helt rett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.