Gå til innhold
Arkivverket
Gjest per helge seglsten

[#13556] R i emigrantlistene

Recommended Posts

Gjest per helge seglsten

Når Simen T. Slotjordet (Det skal være Sletjordet, men det er vel ikke kapasitet til å sjekke om det er avskriftsfeil eller feil i originalen) reiser til USA i 1886 er det skrevet inn 'R' under rubrikken 'Tiilatelser'. Hva betyr R (og de andre forkortelsene i denne rubrikken)? Reisepass?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Oldervoll

Når ein melder om problem som dette er det fint om de legg inn lenke til personen ein finn problemet på. Eller i det minste til database.R-en betyr reisepass. Elles er det ikkje så mange forkortingar. Men om du brukar Finn postar der og vel Alle vil du få ei liste over alle verdiar. Då er det som oftast lett å sjå kva ei forkorting betyr.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest per helge seglsten

Han ligger i de nye emigrantlistene for Oslo, her: Lenke Men er det virkelig slik at dere sjekker opp ting som dette? I så fall skal jeg bli flinkere med lenkene. Det dukker faktisk opp ting rett som det er. Hva var forresten egentlig et reisepass? Ikke noe a la den røde boka vi bruker i dag, vel?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.