Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Thore Eilertsen

[#13574] Hjem fra Amerika

Recommended Posts

Gjest Thore Eilertsen

Sigrid Helland, f. 1880 i Halden bosatt i Kristiania i 1900. I 1908 dro hun til Amerika. I 1911 finner jeg henne igjen i Stavanger som Sigrid Amundsen, men skrevet som ugift. Hvordan kan jeg finne om hun ble gift i Amerika ? Er det mulig å finne skipslister for de som kom tilbake ? Family Search hjalp ikke. Thore

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

1910-tellingen har egne felt for hjemvendte emigranter, bl.a. skulle de opplyse hvor de hadde vært før tilbakereisen. I 1946-tellingen fordres det av gifte kvinner at de skal oppgi hvor og når de er gift. Men begge disse kildene er klausulert i 100 år, og følgelig uaktuelle for bruk i en god del år framover.Det stod folk relativt fritt å skifte etternavn før 1923, slik at det kan godt være at hun bare har byttet navn i Amerika, og ikke ekteskaplig status.Det er ikke skipslister å finne i norske arkiver om hjemvendte. Det var heller ikke norsk passtvang på det tidspunktet hun utvandret og vendte tilbake.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.