Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Thore Eilertsen

[#13574] Hjem fra Amerika

Recommended Posts

Guest Thore Eilertsen

Sigrid Helland, f. 1880 i Halden bosatt i Kristiania i 1900. I 1908 dro hun til Amerika. I 1911 finner jeg henne igjen i Stavanger som Sigrid Amundsen, men skrevet som ugift. Hvordan kan jeg finne om hun ble gift i Amerika ? Er det mulig å finne skipslister for de som kom tilbake ? Family Search hjalp ikke. Thore

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

1910-tellingen har egne felt for hjemvendte emigranter, bl.a. skulle de opplyse hvor de hadde vært før tilbakereisen. I 1946-tellingen fordres det av gifte kvinner at de skal oppgi hvor og når de er gift. Men begge disse kildene er klausulert i 100 år, og følgelig uaktuelle for bruk i en god del år framover.Det stod folk relativt fritt å skifte etternavn før 1923, slik at det kan godt være at hun bare har byttet navn i Amerika, og ikke ekteskaplig status.Det er ikke skipslister å finne i norske arkiver om hjemvendte. Det var heller ikke norsk passtvang på det tidspunktet hun utvandret og vendte tilbake.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.