Jump to content
Arkivverket

[#13603] Var Lars Olsen Helland fra Hosanger i Hordaland


Guest Arnulf Pedersen

Recommended Posts

Guest Arnulf Pedersen

Jeg har lenge prøvd å finne foreldrene til Lars Olsen Helland som var gjestgiver på på Skjerjehavn i Gulen. Han var født ca 1761 i Hosanger, men jeg kan ikke finne ham i ættebøkene fra Hosanger. Er det noen som kan hjelpe?

Link to post
Share on other sites
Guest Håkon Aasheim

Arnulf Pedersen.Gården Helland finnes forsåvidt 2 plasser i Hosanger. Øvre og Nedre Helland i Modalen (Eikanger skibrede), og Herland (Hosanger skibrede)(ofte skrevet Helland) på Osterøy. Jeg har sett litt i ættebøkene for begge områdene, men fant ingenting. Om fødselsåret til Lars Olsen Helland viser jeg til ættebok for Gulen, nr. 3 (Skjerjehavn/Blidensol) Der nevnes han fødd 1768, og gift i Eivindvik kirke den 2.5.1798 med Mette Kristine Olsdtr. Falk/Falck, f. 1763 i/på Nerstrand. Det som slår meg er at dette neppe kunne være en vanlig bondesønn fra grasrotnivået. Men når du sier han er fødd i Hosanger (nevnes ikke ved giftermålet), så får du kontakte Statsarkivet i Bergen og be de være så snill og se etter for deg. Disse protokollene er ikke lagt ut på nettet ennå.Vennlig hilsen Håkon Aasheim

Link to post
Share on other sites
Guest Arnulf Pedersen

Takk for svaret, Håkon Aasheim. Jeg skal følge rådet. (Det er i ættebok for Gulen det er opplyst at Lars Olsen Helland var fra Hosanger.) Mvh ArnulfP.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.