Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Jan Olav Skaug

[#13656] Storelvdal - Ole Olsen Stai - født ca. 1846

Recommended Posts

Gjest Jan Olav Skaug

Her i Gausdal (Oppland) har vi en kar fra Østerdalen som ble kalt Ola Olsen Stai. Han ble gift med datteren Kari Pedersdtr. på Øvre Gryte og døde 06.10.1917 på Øvre Gryte.De giftet seg i Østre Gausdal 09.06.1876 (Ø.Gausdal Mini1 side 350 nr. 27), og her er far til Ole Olsen Stai oppitt å hete Ole Olsen.Fra noen opptegnelser har jeg følgende: Fra Østerdalen. Kari og Ola hadde flere barn som dro ut. Bare den yngste ble hjemme og tok garden. Om Ola Stai går det mange sagn og ordtak. Han var nok ikke så svært drivandes - 'Det er dager nok, sa Ola Stai'. Det sies at han skulle ha kongelig blod i årene. Ifg. A.Kjos.I FT1865 for Aamodt på Stai Søndre er det en ugift tjestekar som heter Ole Olsen på 20 år født i Storelvdal. Det er vel en mulighet for at dette kan være rett person, men Ole Olsen var det mange som hette!!!Er det noen som har noen opplysninger som kan hjelpe meg videre?Mvh Jan Olav Skaug

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ola Klefsås

Det er en Ole Olsen, f. 28.06.1846 i Stor-Elvdal, uekte sønn av ungkar Ole Olsen og Pige Anne Olsdatter Lillehammeren (Stai). Men dette er jo ikke mye å stole på! Ole Olsen, f. ca 1846 er jo et dårlig signalement:-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.