Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Aanund Olsnes

[#13683] Tukthusfangar

Recommended Posts

Gjest Aanund Olsnes

Eg har ein kar som i fylgje Eilerts Sundt sitt fantemanntal frå 1865 sat på Kristiansand Tukthus det året. Så søkte eg på han i den ordinære folketeljinga, men der er han ikkje med.Tyder dette at tukthusfangar ikkje var folk som skulle teljast, eller er det berre slump som har ført til at akkurat denne mannen, Torbjørn Samuelsen, f 1824, fødestad Setesdal, fall utanfor ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Det ser da ellers ut til at det var rikelig med folk i tukthuset i Kristiansand, så dermed vil jeg tro at det er et unntak at den omspurte har fallt ut, dersom han da ikke ar vært på frifot nyttårsaften i 1865. SeLenke

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Aanund Olsnes

Takk for svaret og for lenka!Rikeleg med folk på anstalten, ja, men underleg få setesdølar !Den einaste tykkjest vera Jeremias Samuelsen, bror åt ettersøkte Torbjørn. Men han visste eg jo om frå før.Elles litt flaut at eg ikkje greidde å finne tukthuset sjølv, men eg er vel ikkje smart nok til å søkje.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.