Gå til innhold
Arkivverket

[#13736] Aalrekstaad Konsgaard,Aarstad, ved Bergen


Gjest Unni Krongård
 Del

Recommended Posts

Gjest Unni Krongård

Er der noen som vet, hvor nøyaktig Aalrkstad kongsgard engang sto?? Er der noen 'fysiske' spor etter kongsgården idag. Den var kongsgård , før Harald Hårfagres tid, helt tilbake i vikingetiden,' ifølge boken om strilene' Harald Hårfagre tibrakte endel av sin alderdom på Aalrikstad, og det var et hjem for Håkon den gode, som ikke rakk hjem til Aalrekstad, men døde på Håkonshella.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Davidsen

Álreksstadir norrønt namn, no Årstad, gnr. 163 i Bergen. Ligg/låg søraust for Store Lungeårdsvatn. Ein meiner at sjølve kongsgarden låg på Årstadplatået på Årstadgeilen, som er rett vest, på motsett side av Årstadvegen for Statsarkivet i Bergen. (Kjelde: Bergen byleksikon - sjå bilete der på side 509 i 1994-utgåva)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Unni Krongård

Tusen takk til Bjørn Davidsen, da har altså brakkene, på Årstdvollen ,som ble bygget for å hjelpe folk etter Bergensbrannen 1916, stått på den gamle kongsgården?? Vennlig hilsen Unni

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 måneder senere...
 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.