Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Egil Hitland

[#13775] Ingeborg Jonsdatter - 'gaardmanskona og Knud Bjørnsens hustru'

Recommended Posts

Gjest Egil Hitland

Knud Bjørnsen f.ca 1814 var gårdbrukar på Midttun i Fana . Han gifta seg flg Bygdebok for Fana (bind IV s .297) i 1843 med Ingeborg Jonsdatter , Øyerhavn . Ho skal flg den same boka være fødd ca 1817 og døde i 1859. Det stemmer bra med kyrkjebok over gravlagde i Fana.Øyerhavn ligg etter det eg kan finne ut på Varaldsøy og er på denne tida registrert under Strandebarm. Der fins det m.a ei folketelling frå 1825 ,men der er ikkje Ingeborg registrert så vidt eg kan sjå. Korleis kom ho til Midttun og kvar kom frå ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Knud Biørnsen Storemithun, ungkar og soldat, 25 år, og sønn av gardmand Biørn Andersen Storemithun, giftet seg i Fana prestegjeld 16. mai 1842 med pike Ingeborg Joensdtr Øikaas, 32 år gammel, og datter av gaardmand Joen Endresen Øikaas. Om hennes fødested står det 'Øikaas i Aasene', og det rimer vel bra med 'Ingebor', døpt 12. februar 1810 og datter av Joen Endresen og Anna Olsdatter Økaas. (Hamre kirkebok A 9, fol. 29b.)Og foreldrene er vel da: Lenke

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Egil Hitland

Takkar så mykje for raskt svar! Det einaste som ikkje stemmer heilt er at ho er oppgjeven til å vere 42 år ved død i 1859, men det er vel ikkje uvanleg at det er litt rot med alderen i ein del tilfeller.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Nei, man må nok regne med at det ofte ble gitt upresise opplysninger til presten, og i dette tilfellet kunne han heller ikke slå opp noen dåp, om han hadde tatt seg tid til slike undersøkelser. Det er nok samme kvinne, og altså fra Åsane, og ikke fra Varaldsøy.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.