Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Heidi Tofterå Slettemoen

[#13776] Dødsfall Torsteinsvik, Øygarden/Herløe 1801, Joen Endresen

Recommended Posts

Guest Heidi Tofterå Slettemoen

Jeg kan ikke finne at Skifteregisteret for Nordhordland viser noe skifte etter Joen Endresen, som ifølge protokollen skal være 102 år når han dør på Torsteinsvik i Øygarden i 1801:LenkeFinnes der muligens en dødsfallsprotokoll på den tiden med opplysninger om etterlatte, eller kan kona Mari Lassesdtr. ha sittet i uskiftet bo?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Det finnes nok dessverre verken skifte eller dødsmelding etter Joen Endresen i 1801. Var han 102 hadde han neppe mye jordisk gods igjen, og mangel på gods var en av grunnene for at skifteretten lot være å blande seg inn. Den andre var om alle arvingene var myndige, og barna til en mann på 102 burde jo være voksne, om de fortsatt var i live.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Heidi Tofterå Slettemoen

Det var kjedelig! Han hadde overlevd to koner, 'begynt' på den tredje (Mari Lassesdtr. som var mor til hans egen svigerdatter), og hadde levende barn fra to av ekteskapene... Men ja, den yngste var 25 år og godt voksen. Sønnen Endre Joensen var i sitt 38. år og bodde sammen med faren på Torsteinsvik. Han hadde sikkert overtatt bruket for lengst han da...Jeg leter fælt etter løsning på denne gåten, er innom de samme i brukerforum 13730 også...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.