Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Heidi Tofterå Slettemoen

[#13776] Dødsfall Torsteinsvik, Øygarden/Herløe 1801, Joen Endresen

Recommended Posts

Gjest Heidi Tofterå Slettemoen

Jeg kan ikke finne at Skifteregisteret for Nordhordland viser noe skifte etter Joen Endresen, som ifølge protokollen skal være 102 år når han dør på Torsteinsvik i Øygarden i 1801:LenkeFinnes der muligens en dødsfallsprotokoll på den tiden med opplysninger om etterlatte, eller kan kona Mari Lassesdtr. ha sittet i uskiftet bo?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Det finnes nok dessverre verken skifte eller dødsmelding etter Joen Endresen i 1801. Var han 102 hadde han neppe mye jordisk gods igjen, og mangel på gods var en av grunnene for at skifteretten lot være å blande seg inn. Den andre var om alle arvingene var myndige, og barna til en mann på 102 burde jo være voksne, om de fortsatt var i live.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Heidi Tofterå Slettemoen

Det var kjedelig! Han hadde overlevd to koner, 'begynt' på den tredje (Mari Lassesdtr. som var mor til hans egen svigerdatter), og hadde levende barn fra to av ekteskapene... Men ja, den yngste var 25 år og godt voksen. Sønnen Endre Joensen var i sitt 38. år og bodde sammen med faren på Torsteinsvik. Han hadde sikkert overtatt bruket for lengst han da...Jeg leter fælt etter løsning på denne gåten, er innom de samme i brukerforum 13730 også...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.