Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Terje Aarland

[#13795] Kari Sakariasdtr. f. 1853 på Brekke i Fitjar (noverande Austevoll) - g. i Risør?

Recommended Posts

Gjest Terje Aarland

Kari vart fødd på Brekke i Fitjar og har i følgje folketelljinga for 1900 vore busett i Risør. Lenke Er det mulig å finne ut om Kari var enke då ho gifte seg med Johannes og kor tid ho busette seg i Risør? Kan ho ha hatt fleire barn som kan vært fødd i Risør?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Kari Sakkariasdatter var gift med Johannes Størksen Eikholmen, og hadde sine barn med ham. Ekteparet må ha bodd i Risør i noen år, men fikk skyldsatt Eikholmen, gnr. 4/2 i Austevoll, 12. april 1893, og var sikkert da kommet til Austevold. Skjøtet er datert 7. desember 1894.Da datteren Gunda Sofie ble konfirmert står det at hun var datter av Johannes Størksen Eikholmen, og at hun var født i Risør 6. oktober 1890, og døpt der 14. desember samme år.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Terje Aarland

Jeg finner Kari Sakariasdtr. og Johannes Størksen sitt giftarmål i Risør den 2. feb. 1888 (nr. 2 1888) i den skanna kirkeboken for Risør. Lenke Var Kari bosatt i Risør på det tidspunktet de giftet seg. Dette paret var søskenbarn. Var noen av dem gift før de ble gift i 1888. Lar det seg gjøre å finne ut når de flyttet til Risør og hva og hvorfor de var der da ekteskapet ble inngått?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.