Jump to content
Arkivverket

[#13798] Sydnesgaten 5 i Bergen: hvilken rode og hvilket husnummer?


Guest Hans Mathisen

Recommended Posts

Guest Hans Mathisen

Jeg har benyttet muligheten til å finne sammenhengene mellom rode- og husnummer og gateadresser i Bergen, men finner ikke noen gateadresse som kan passe med hverken 11-237 eller 11-137, som er angitt som boligadresser, henholdsvis ved FT 1865 og ved en dåp i 1867. (Muligens kan det her være tale om en transkripsjonsfeil, slik at det begge ganger skal være enten 11-137 eller 11-237?). I annen, privat, kilde angis Sydnesgaten 5 som familiens adresse i 1898 og i 1906. Den aktuelle familiefar er Hans Olsen Nygaard.Jeg ville være takknemlig for hjelp til å finne ut av hvilken gateadresse som tilsvarer 11-137 og/eller 11-237, samt rode- og husnr. for Sydnesgaten 5.

Link to post
Share on other sites
Guest Tor Andersen

Sydnesgaten 5 er 11-205N i flg den samme kilden.Det mangler jo enkelte husnummer i rodeoversikten så det kan vel f.eks. være pga brann.

Link to post
Share on other sites
Guest Hans Mathisen

Tusen takk for hjelpen. Men jeg har dessverre flere problemer med denne rode-gate-overgangen. Når jeg f. eks. velger 'Rode nr.' og 'Lik' og '11', så får jeg ingenting, men dersom jeg velger 'Rode nr.' og 'Inneholder' eller 'Børjar på' og '11', da går det bedre. Noe tilsvarende skjer med 'Hus nr.'. Skal det virkelig være sånn? Eller er det kanskje noe jeg ikke har fått med meg vedr. de ulike valgmulighetene?

Link to post
Share on other sites
Guest Lars Jørgensen

Nå representerer ikke jeg Digitalarkivet, men jeg tillater meg likevel. Teksten '11-237' er virkelig ikke LIK '11', men den børjar derimot på '11'. Ja, det skal nok være sånn.

Link to post
Share on other sites
Guest Hans Mathisen

Til Lars: Det er vel ikke åpenbart at man i rode-nummeret skal inkludere bindestreken og husnummeret? Men jeg er enig i at det faktisk er slik det fungerer. Problemet er dermed løst for mitt vedkommende, d.v.s. jeg vet nå hvordan man 'kommer rundt det'.Til Barbara: Ja, det stemmer nok. Takk for henvisningen til tema 10836, der svarer jo Jan bekreftende, synes jeg, på at ikke alt er helt logisk i denne rode-gate-saken.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.