Gå til innhold
Arkivverket

[#13923] Folketellingene og pasienter på sykehus


Gjest Alf Christophersen
 Del

Recommended Posts

Gjest Alf Christophersen

Jeg lurer på om pasienter på sykehus ble telt under folketellingen i 1900 (og evt. tidligere tellinger). Og hvis disse ble telt, ble alle typer pasienter telt, også f.eks. innlagte på sinnsykehus/asyl, f.eks. asyl for tuberkuløse etc. Og hvis disse ble telt, er disse registrert og lagt ut som søkbare på nettet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Geir Kamsvaag Berntsen

Søk på 'Familiestilling' på patient og du finner i Kristiania et par hundre. Dikemark asyl i Asker ser ut til å være 'skjermet'. Begge ovennevnte gjelder 1900-tellingen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per Håkon Christiansen

Og i 1865 for Kristiania finner du f.eks. langtidspasienter på Oslo Kirke og Hospital (mentalhospital) her:LenkeDet kommer vel an på om sykdommen var en varig tilstand eller ikke. Normalt finner du korttidspasienter telt sammen med resten av familien på bostedsadressen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Egil Sundelius

På Strøm gård under: Digitalarkivet: 1900-telling for 0236 Næs Rom eller her Lenkeer det under 'Type hus' tilført dette: drengestubygning, Opført til beboelse for de udsatte sindssyge .Og der er familiestillingen: 'utsat'.Trolig fant jeg oldefar på denne/dette stedet. hilsen Egil S.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.