Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest per helge seglsten

[#13930] arveloven av 31. juli 1854

Recommended Posts

Guest per helge seglsten

Nå må man søke om å få sitte i uskiftet bo innen 60 dager etter ektefellens død. Var det noen slik tidsfrist i den gamle arveloven av 31. juli 1854? Er det noen med tilgang til en skikkelig gammel utgave av Norges Lover som kan hjelpe. Loven ble endret i hvert fall (om ikke før) på 1920-tallet. Dødsfallet og uskiftbevillingssøknaden jeg er på jakt etter, stammer fra 1908.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Sigbjørn Sandsmark

---§2 Er det Husbond ,eller Hustrue som død er , og haver felles børn sammen,og den avdøde ingen Særkulds Børn efterlader sig,da må den Efterlatte person uden sådan Besegling sidde i boet intil tredive Dag,med mindre det i boet stor vidløftig Gield i Boet findis;Da skal Boet strax forsigles.§ 12 Siger hustrue at være med barn efter sin Husbond Død.....Hun skulle granskes etter 20 uker og fant de at hun skulle ha barn så skulle hun sitte i uskifte til barnet var født....Dette er i hovedsak hva jeg finner ved rask gjennomgang av den gamle bok. Der er en masse paragrafer -men maskinskriving går sent for meg,det hadde gått raskere om jeg kunne bruke gravemaskin-.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest per helge seglsten

Tusen takk for hjelpen! Det er nå utrolig i hvilken fart man kan få svar på hva det skal være her inne.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.