Jump to content
Arkivverket

[#13977] Anders Weyby og Anne Tønnesdatter, Kristiansand


Guest Agnete Schjønsby

Recommended Posts

Guest Agnete Schjønsby

2.8. 1753 gifter disse seg i Kristiansand: Anders Nielsen og Anne Tønnesdatter. Sønnen Niels blir født 24.10. 1751 i Kr. sand. I 1759 får Anders Weyby og Anne Tønnesdatter sønnen Tønnes i Kristiansand. Jeg lurer på om dette er de samme folkene - og om noen kjenner til familien Weybye, Weibye, etc. Søk i 1801 gir et uklart bilde. Min kilde til ovennevnte er Family Search.

Link to post
Share on other sites
Guest Agnete Schjønsby

Takk skal du ha! Jeg leter nå etter Weyby som gårdsnavn. Finner det på 1800-tallet to forskjellige steder i Østfold. Pluss i Danmark. Klarer ikke å finne opphavet til denne Anders Nielsen Weyby. Glad for alle tips.

Link to post
Share on other sites
Guest Marius Hellerud

Hei Agnete!Er redd du nok har sett litt fort på skifteregisteret i farten. Det jeg finner i 1864 er i hvert fall en 'Afgangne Kone' Anne Thorgersdatter som altså er død, og hvis arving er enkemannen Helle Olsen på 'Weibye under Gaarden Grefslie Thrygstad Hovedsogn'. På denne tiden og i hvert fall i dette området var navnet Helle, i motsetning til det som vel er praksis i dag, et mannsnavn.Hvor Helle Olsen har gjemt seg i 1865-tellingen vet jeg ikke. Det finnes en enkemann på Bergsjø i Høland, men der på gården er dette et gammelt slektsnavn, og at konen hans skal ha dødd på en plass under Grefsli i Trøgstad, og mannen også bodd der da, synes jeg rent intuitivt høres rart ut. Ellers er det vel mange steder som heter Veiby i én eller annen variant rundt om, også i Østfold. De var jo ikke så nøye med skrivemåten den gang. Bare i Trøgstad finner du tre steder i 1865-tellingen. (Og i 1801 er det jo som kjent ikke alltid plassnavnene er nedskrevet heller).Med vennlig hilsen Marius

Link to post
Share on other sites
Guest Agnete Schjønsby

Takk for god hjelp! Det er mange Veiby/Weyby i 1865, men ingen langs sørlandskysten. Det er umulig å finne ut hvor man skal begynne å lete. I det jeg har funnet om den militære Weyby-slekten (på nettet) finner jeg ingen spor etter noen Anders eller Niels. Jeg får komme meg til arkivet og sjekke faddere ved barnas dåp. Agnete

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...
Guest Harald Storaker

Det ser ut som han har ei søster Maren, og at dei hører til i håndverker-laugene i Kristiansand. Anders er snekker. Eg trur det var ein del dansker i dette miljøet. Så kanskje Vejby fra Nord-Jylland er mest aktuelt.Snekkersvend Anders Nilsen Vejby og Maren Nilsdatter Vejby 1742: [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=dp10011734&variabel=0&postnr=3174&fulle=true&spraak=n>LenkeMaren Nilsdatter fadder i i 1737: LenkeMaren Nilsdatter gift i 1737: LenkeKaren Nilsdatter Vejby 1774:

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.