Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Renathe-Johanne Wågenes

[#13989] Ole Larsen, Giertrud Marcusdatter, Askøy

Recommended Posts

Gjest Renathe-Johanne Wågenes

Ole Larsen gift med Giertrud Marcusd. f.ca 1677 død 1759 Ask. Finner ikke vielsen i Domkirken. Har 2 barn Ingebor 1724 og Søren 1727. Marcus er jo et ganske uvanlig navn og dermed har jeg et håp om å kunne finne hennes foreldre. Kjenner noen til familien??

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Berit Knudsen

Det er vel ikke til stor hjelp, men i 1665 Lindås Rødøy, Hougland grd. Marchus 50 år, Manger pr.gj.Da fantes navnet Marcus i Manger ihvertfall. I 1704 fantes også en ung Marcus, og han var også fra Manger.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Bjørn Davidsen

Denne Ingeborg Olsdotter som du nemner, er det den Ingeborg frå Ask som vert gift som 'dannepige' med Magne Bergesen i 1745 (og som alt sumaren 1744 fekk sonen Nils med han - og sidan både dottera Gjertrud og fleire born, m.a. sonen Søren)?Etter det eg kan sjå, budde Ole og Gjertrud m.a. på Strømsnes. Folket på den kanten av Askøy er ikkje gode å finne ut av. Dei kom ofte rekande 'på ei fjøl'. Men Ole kan vere den 'landsoldaten' som vert vigd i DK på 1720-talet, utan at det står kven kona var (avdi kyrkjeboka manglar og det berre fins rekneskap for innbetalt avgift).Men der er skifte etter ein Markus Haugland kring 1706 i Herdla skipreide. Det burde du sjå nærare på. Kan hende han hadde ei dotter Gjertrud ... Men nokon handfast garanti for at det er same jenta, vil det jo ikkje vere. Men det kunne i alle høve vere eit spor å gå vidare på.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.