Jump to content
Arkivverket

[#14025] Ola Botolvsen Haugen, Hornindal, Sogn og Fjordane ?


Guest Hanne Heen

Recommended Posts

Guest Hanne Heen

I Volda bøkene finner jeg Ola Botolvsen Haugen, født 1733, i Nordfjord (trolig Haugen i Hornindal) han ble gift1766 med Anne Knutsdotter Osdal, født 1749 i Volda. I bøkene for Hornindal finner jeg en Ola Botolvsen Haugen, fødselsår og alt stemmer men i boken står det at han reiste ut i krigen og kom ikke tilbake. Er det noen som har vært borti denne familien og kan bekrefte om det er samme person som står omtalt i begge bøkene. Det er jo mulig at han ikke kom tilbake til Hornindal men i stedet havnet i Volda ? Dette er et spørsmål som jeg gjerne skulle visst svaret på da jeg i så fall blir i slekt med min mann via Hornindal slekten. Takknemlig for alle svar.

Link to post
Share on other sites
Guest Aase R Sæther

Forklaringa på ordlyden 'ikkje kom tilbake' kan vere så enkel at Aaland ikkje har funne han i dødslistene eller andre kjelder i Hornindal. Kanskje er dette far hans?LenkeDessverre død litt i tidlegaste laget, men bryet verd å sjekke.

Link to post
Share on other sites
Guest Rune Bergesen

Jeg ville sende spørsmål i Arkivforumet til Yngve på statsarkivet i Bergen og spørre om skifte til Botolv Nielsen 1758-62, hvem som er arvingene i dette skiftet. Da vil du få stadfestet om Ole Botolfsen Haugen er fra Horningdal.

Link to post
Share on other sites
Guest Rune Bergesen

Det er noe merkelig med dette skiftet 1758-1762, der er ikke noen Botolf som er ført i Kb som døde på Haugen i dette tidsrommet. I 1773 er Bottolf Haugen 85 år ført inn som død.

Link to post
Share on other sites
Guest Hanne Heen

Tusen takk skal dere ha begge to, jeg sender en forespørsel på arkivforumet så får vi se. Den Bottolf Nilsen Haugen, som døde der kan jo muligens også ha vært bestefar, om der fantes en sønn i mellom med navnet Bottolf, men det er jo også mulig at det er hans far. Håper skiftet kan gi flere opplysninger.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.