Gå til innhold
Arkivverket

[#14054] Møre - Stangvik/Halsa: Rognskog gård


Gjest Rune Fergestad
 Del

Recommended Posts

Gjest Rune Fergestad

I følge 'Heimer og ætter i Stangvik', 1981, bind III, s. 56, under gården Sesbø står det: 'Jo Pederson var f. 1655 og var g.m. Mari Olsdotter Rognskog, som var dotter til Ola Olson Rognskog og Mali Olsdotter, f. Sesbø.'Det er denne Ola Olsen jeg gjerne vil vite mer om. I manntallet for 1665 er det en Oll Ollsen ved Rognschoug gård i Halse Sogn i Stangvik. Han er 32 år i 1665. Det kan selvfølgelig være han, men dette er usikkert.Vet noen om slekta ved Rognskog gård er omtalt i bygdebøker e.l.? (Den er ikke med i 'Heimer og ætter i Stangvik'). Mvh Rune Fergestad Drammen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lars Steinar Hansen

Han er omtalt i bind 3 av Halsaboka, s. 106. Det er sikkert den mannen du har funnet i manntallet. Han var bruker av Bortistu på Rognskog ca. 1663-1709 iflg. bygdeboka. 10 barn er nevnt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.