Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Rune Hårstadsveen

[#14110] Lisbet Evensdatter, f. ca. 1740/45 i Stange, Hedmark

Recommended Posts

Gjest Rune Hårstadsveen

6. oktober 1775 blir pige Lisbet Evensdatter og ungkar Johannes Olsen viet i Stange. Familien er i 1801 bosatt under Ringnes (antakelig Ringnessveen), og etter alderen som oppgis der og ved Lisbets dødsfall, bør hun være født omkring 1740/45. I 1801 bor også Lisbets mor sammen med familien - hun oppgis å hete Goro Evensdatter.Etter å ha lett litt i kirkeboka for Stange, har jeg funnet dp. 6. desember 1744 Elisabet, foreldre Even Larsen og Goro Halvorsdatter Eltoneie. Kan dette være ovennevnte Lisbet, og at moras patronymikon er feil i 1801? Eller finnes det andre kandidater?Er som vanlig takknemlig for all hjelp!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Steinar Vasaasen

Hei Rune !Det er ihvertfall ingen andre kandidater i Stange. Det er kun Elisabeth døpt i 1744 !Elisabeth og Lisbeth er brukt litt om hverandre i kirkeboka. At Goro blir misoppfattet som en 'Evensdatter' når hun er gift med Even er heller ikke uvanlig. Jeg er derfor temmelig sikker på at du har funnet den rette. Hedmark Slektshistorielag har dataregistrert ca. 65% av alle kirkebøkene i Stange, så å si komplett fra 1714 til 1845. Vi besvarer enkle forespørsler så langt vi rekker. Ellers er mye av materialet tilgjengelig i form av trykte hefter.med hilsen Steinar Vasaasen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.