Jump to content
Arkivverket

[#19839] Russisk invandring til Finland ?


Guest Anne Berit Finstad

Recommended Posts

Guest Anne Berit Finstad

Kan noen si meg om det har vært Russisk invandring til Finland,før finnene selv utvandret til Norge og finnskogen? Var det i såfall vanlige russere?

Link to post
Share on other sites
Guest A. Rønning

Ved analyse av DNA, er man kommet fram til (noe overraskende) at bare 1/4 av den finske befolkningen er av 'sibirsk' opprinnelse, mens 3/4 er av europeisk opprinnelse. Du kan lese mer om dette f.eks. her: LenkeVandringer hit og dit har det nok vært hele tiden, i forbindelse med kriger, uår osv.

Link to post
Share on other sites
Guest Tore H Vigerust

Uklart spørsmål, fordi finnene som kom til Finnskogen langt på vei kom fra Sverige. Men innvandringen av skogfinner til Norge foregikk i hovedsak fra ca 1650, som en videreføring av den finske vestvandringen som startet 200 år tidligere.Det er ikke kjent noen russisk vandring inn i Finland før den finske vestvandringen til Sverige, sekundært til Norge. Men derimot foregikk det en russisk folkevandring nordover, som varte gjennom hele (sen)middelalderen.

Link to post
Share on other sites
Guest Tore H Vigerust

Den russiske nordvandringen besto av vanlige russere. Men det som derimot kunne diskuteres, er om kareler entydig skulle regnes som finner. Den russiske nordvandringen i (sen)middelalderen førte russerne i kontakt med både estere, karelene og ingenmanlendere, samt finner og forskjellige samiske folk.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.