Toppliste

 1. Ann-Mary Engum

  Ann-Mary Engum

  Brukere


  • Likerpoeng

   207

  • Innholdsteller

   23 400


 2. Aase R Sæther - Gloppen

  Aase R Sæther - Gloppen

  Brukere


  • Likerpoeng

   147

  • Innholdsteller

   3 303


 3. Egil Johannessen

  Egil Johannessen

  Brukere


  • Likerpoeng

   140

  • Innholdsteller

   1 611


 4. Rune Thorstensen

  Rune Thorstensen

  Brukere


  • Likerpoeng

   53

  • Innholdsteller

   2 947Populært Innhold

Viser mest likte innhold siden 26. april 2017 fra alle applikasjoner

 1. 9 likerpoeng
  Kjell Øijorden

  Jeg har endelig funnet farfar !

  Dødsannonsen http://www.nb.no/nbsok/nb/75f85b132a312d8fd789ea7862bab4cc?index=1#8
 2. 8 likerpoeng
  Kristian Hunskaar (Arkivverket)

  Nytt skanna arkivmateriale: Folketellinga 1900

  De som følger nøye med, har kanskje lagt merke til at vi nå i mai har begynt å legge ut folketellinga 1900 i skanna versjon. Så langt er Østfold, Akershus, Oslo, Buskerud, Vestfold og Telemark lagt ut. Resten av landet vil vi forhåpentlig få tid til å legge ut i løpet av året. Ettersom folketellinga 1900 er søkbar, antar vi at den skanna versjonen først og fremst vil være aktuell å undersøke i tilfeller hvor man mistenker at den søkbare versjonen er feil. Derfor har vi valgt å indeksere folketellinga 1900 på en enkel måte; vi har indeksert hovedsammendrag og hovedlister i detalj, mens personlistene i de fleste tilfeller bare er grovindeksert. Personlistene skal i utgangspunket ligge ordnet etter stigende tellingskretsnummer og personlistenummer, men vi ser dessverre at det noen steder har vært uorden i listene den gangen mikrofilminga ble gjennomført. Man kan også merke seg at i de aller fleste herredene og byene, har hver tjuende personliste en gang i tida blitt plukket ut for statistiske analyser. Disse personlistene ble ikke lagt tilbake på plass, men ligger som oftest foran eller bak de øvrige personlistene. Se f.eks. Hedrum herred, som er mer detaljert indeksert, og hvor hver tjuende personliste ligger foran de øvrige personlistene. Selv om den søkbare versjonen naturligvis vil fortsette å være den viktigste innfallsporten til folketellinga 1900, vil det sikkert være interessant for mange å se hvordan denne tellinga ser ut "i virkeligheten".
 3. 8 likerpoeng
  Jeanette Helen Berg Lønstrup

  Jeg har endelig funnet farfar !

  Jeg har nå vært i kontakt med et par stykker som er i slekta. Blant annet min nye tante. Også Vigardt som har lagt meg til en facebookside, hvor jeg også fikk bilde av farfar :-D Gleder meg til å vise pappa hva jeg har funnet . Fant en ny side av slekta jeg alltid har følt har vært der .. Tusen takk for alle innspill dere har kommet med !
 4. 8 likerpoeng
  Jeg har nå fått sjekket at den godeste Løytnanten verken har anvendt VISA, MASTERCARD eller AMERICAN EXPRESS på sine «raids» i Norge – nærmere bestemt i traktene rundt Grue og Gjøvik i periodene 1831/1832 og 1835/1836. Ikke er han heller observert av noen Bompassering, Overvåkningskameraer, ei heller innsjekking på Hoteller i og rundt i de samme traktene. Han er heller ikke vært innrullert i det norske Militæret på den tiden, verken i luft- sjø eller land-Forsvaret. Kjøretøyregistret viser at Løytnanten ikke var eier av kjøretøy med drakraft > 1 HP. Det antas følgelig at Løytnanten har bodd privat og kun brukt kontanter under sine opphold i Hedmark. Dog er jeg, og sikkert flere enn bare meg, et konkret resultat av Biologiske sporlegging etter den godeste Løytnant Johan Christian Vilhelm Broch. Se hans 1.leiermål (Johan Christian f. 10.06.1832 ): https://media.digitalarkivet.no/kb20070603170681 Løytnanten befant seg på Hauger i Hoff Det 2.leiermål er pr. dato ikke kjent. Se hans 3.leiermål (Karen f. 14.01.1836 ): https://media.digitalarkivet.no/view/9156/44455/44 Posisjon 80. Hvor Løytnanten befant seg, er ukjent. «Etterretningstjenesten» – både militært og sivilt – har derfor den teori at Løytnanten ikke hadde norsk Pass på den tiden. Det undersøkes nå om hans ekte identitet var av dansk opprinnelse, samtidig som det undersøkes om hans etternavn var Brock. Navnet Brock i så henseende er svært interessant og man søker nå om Løytnanten har tilknytning til, og/eller slektskap til en Oberst med fødested Biri litt sent på 1700-tallet. Enkelte elektroniske og historiske spor kan peke i den retningen. Denne Oberstens whereabouts både på 1700- og 1800-tallet søkes nå etterprøvet både av dansk og norsk «etterretning». Den følgende CV legges til grunn. Se Autobiografi nr. 5 med vedleggsnotatet : https://tidsskrift.dk/index.php/personalhistorisk_tidsskrift/article/viewFile/80919/137810 En regner at saksbehandlingstiden vil bli omtrent 6 - 8 måneder med dertil påløpte direkte og indirekte kostnader anslått til omtrentlig budsjett NOK 2 mill. – litt avhengig av overhead og konsulentbruk. Jeg meddeler at jeg tar sommerferie fra den 1. Mai og fram til 1. Oktober og tar således ikke fatt i saken før etter ferien. Siden saken er av slik gammel karakter, er den jo foreldet og kun av historisk verdi. De pårørende er gjort oppmerksom på dette. Innspill fra «etterforskningsledelsen» er selvsagt av meget stor verdi for sakens fremdrift. Disse kan noteres nedenfor. Saksnummeret er 113816478C-JCVB Ærbødigst S. E. H. PS: «Det er vel lov med litt humor»
 5. 7 likerpoeng
  Egil Johannessen

  Jeg har endelig funnet farfar !

  Så flott Jeanette! Gratulerer! Vi er glade på dine vegne.
 6. 6 likerpoeng
  Er uenig. Kritisk brukt har Geni vært til stor hjelp. Bakgrunnsjekker alltid de dataene som jeg ikke har kvalitetssikret selv. Bruker et lokalt slektsprogram for lagring av egne data, den kombinasjonen gjør at en alltid har egne kvalitetsikrede data samtidig som Geni gir gode tips om hvor en kan leite videre. Når en holder seg borte fra de mere spekulative dataene fra før 1700 har jeg veldig sjelden funnet feil i mine slektstrær, og det er lagt inn masse kode kildeinformasjon.
 7. 5 likerpoeng
  Otto Jørgensen

  Geni gir meg stadig feilinfo om min egen mor.

  Kjære dere. Det er ikke nødvendigvis Geni eller MyH som det er noe feil med, men de som driver å registrerer data etter vinden. Det er for mange som legger inn slike data og ikke kavlitetskontrollerer disse. Dessverre er det slik at noen sprer SLEKTSVIRUS som svartedauen.
 8. 5 likerpoeng
  Da har jeg oppdatert registeret til fotoalbum 14 (1913-1915) som er det siste som har blitt lagt ut på digitalarkivet. Tom Register-Chr.Politikammer,Fotografier,Album 13 og 14 (1910-1915).docx
 9. 4 likerpoeng
  Fra Sveriges Dödbok 1901-2013 18740418-780 Bernhardsen f. Johansson, Johanna Fredrika Fröland 11:1 Död 4/5 1958. Kyrkobokförd i Timrå, Timrå kn (Västernorrlands län, Medelpad). Född 18/4 1874 i Foss (Göteborgs och Bohus län, Bohuslän). Gift kvinna (7/8 1896). -------------- Födelseförsamling i källan: Foss (Göteborgs och Bohus län) Källor: DOR 52-60 / PA, DB
 10. 4 likerpoeng
  Egil , da tenkte jeg du kanskje hadde lyst til å se min oldemors bror , skikongen fra LØten , Peder Eliasen som ble nr. 2 på denne første berømte femmila i 1888 etter Morgedølen Hemmestveit . 2 premien var gullklokke som ble amerikabileten hans i 1892 . Peder hadde flere andre gode plaseringer også . Bildet er tatt i USA , og han står sammen med sin hustru .
 11. 4 likerpoeng
  Eg meiner å ha eit slikt barn i basen min - der er barnet døypt og gravlagt 14 dagar gammal blant kvinnekjønn under namnet Anne, men familiebibelen omtalar "min sønn Abraham". For nokre år sidan hadde familien tilfeldigvis besøk av ein kvinne som var kjent for å "sjå" meir enn andre, og vedkomande reagerte under opphaldet på at det var slik uro i huset, og spurde om ho fekk gå rundt litt. Ho forsvant i kjellaren, og der kom ho angiveleg i kontakt med eit lite barn som gret og klaga over at "dei gjev meg ikkje det eg treng". Men det raraste, sa ho, var at ho ikkje fekk noko klart bilde av kva kjønn barnet hadde; det hadde ho ikkje opplevd før. Det er mykje rart mellom himmel og jord, men det eg veit heilt sikkert, er at dagens hus står på murane av det gamle, og at det å legge til sides eit vanskapt barn og la det svelte i hel, var ein kjend og brukt metode i alle fall godt inn på 1800 som er den tida vi snakkar om her. Så får kvar enkelt tenkje det dei vil :-)
 12. 4 likerpoeng
  Tusen takk for all hjelp, jeg kontakter stasarkivet i Oslo. Tviler på at jeg finner ut av hvem denne Magnhild egentlig er, men jeg må jo bare prøve.
 13. 4 likerpoeng
  Eva Bruseth Gikling

  Ole Strand fra Stjørdal

  Oi, jeg er helt stum. Dette er jo vidunderlig! Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne for å takke deg, Ann-Mary. Dette ville jeg aldri funnet ut av selv, og det betyr veldig mye for meg å finne disse menneskene. Bestemors gren har vært så tom i et ellers langt og detaljert familietre, så det at det trer fram noen navn, er utrolig verdifullt for meg. De andre sidene av familien har vært mye lettere å nøste opp i fordi de har utgangspunkt som er geografisk nærmere meg, og dermed har gikk meg god info gjennom bygdebøker osv. Men bestemors familie har vært et mysterium. Tusen takk! Nå kan jeg kose meg med å grave videre på disse menneskene, og det skal bli en fornøyelse. Jeg kan forresten nevne at det i går var konfirmasjon for min nevø, og jeg ga ham en utklippsbok om familiehistorien vår. Jeg trodde ikke en 15 år gammel gutt ville sette nevneverdig pris på den, til tross for alt arbeidet som ligger bak, men både gutten selv og hele familien var dypt rørt og imponert. Min far var spesielt imponert over at det var navn på hans mors gren som han aldri hadde hørt. Det er jo takket værer dere som har hjulpet meg her. Jeg satt oppe til klokka 2 natt til søndag for å få inn de siste detaljene dere hadde gitt meg, etter en toltimers arbeidsdag, og lurte på om jeg var gal som gjorde det, men reaksjonen til konfirmanten gjorde det så verdt det! Så tusen takk på vegne av både ham og min far, som alltid har lurt litt på den familien han ikke fikk kjenne noe særlig til på morsiden sin. Dette er en gavepakke!
 14. 4 likerpoeng
  Ragnhild K. Brænd

  Helene Karlsen - død i Sandar etter 1952

  Nå uten markering av søkeord: Mvh Ragnhild Brænd (som jobber på et bibliotek).
 15. 4 likerpoeng
  Ragnhild K. Brænd

  Helene Karlsen - død i Sandar etter 1952

  Sandefjords blad 23.05.1958:
 16. 3 likerpoeng
  Ørjan Kvaløy

  Ukjent opphav, norskamerikaner

  Utrolig hva dere finner! Jeg gir meg over! Liereiet har vel blitt til Lier i Amerika (Navnet finnes i census) På engelsk har det kanskje blitt uttalt noe i retning av Liar, så ikke rart det ble endra til Leir. Fantastisk å se at alle antakelser og hypoteser stemmer overens, og alle datoer er riktige. Ellers er det vel nå også bekrefta at familien faktisk står i emigrantlistene. Familien dukker opp i en del slektstrær på Ancestry, men der er det MANGE feil. Mange, mange, mange takk! MVH Ørjan
 17. 3 likerpoeng
  Johan Arthur Hansen

  Søker info om Harry Alfred Hansen Hennings fra Tyskland

  Ja, det stemmer, men etter det fikk jeg flere opplysninger om denne mannen og la det inn her, men glemte den gyldne regelen om å gi beskjed om det - så takk for at du minnet meg på det! Mvh. Johan Arthur Hansen
 18. 3 likerpoeng
  Hei til dere , da må jeg få lov til å takke dere alller hjerteligst for fantastisk flott hjelp til ; Per Nistad , Egil Johannessen , Sven Hjortland og Torbjørn Igelkjøn . Tusen takk for all hjelp dere har gitt meg . Ønsker dere en flott dag her fra Trøndelag
 19. 3 likerpoeng
  Mette R Francke

  Jeg har endelig funnet farfar !

  Hei Da dukket det opp tre søsken av din far , og du har fått "nye" tanter og onkler. Her er der en etterlysnng etter Esther sin far. http://slektshistorielaget.no/Etterlysninger/_disc2/00000735.htm mvh Mette
 20. 3 likerpoeng
  Johanna Fredrika flyttet tilbake til Sverige i 1938
 21. 3 likerpoeng
  Jeanette Helen Berg Lønstrup

  Jeg har endelig funnet farfar !

  Her er det jeg har (klarte ikke å legge inn bilde ) Brevet er selvfølgelig stilet til min far. : Av dokumentene framgår at din biologiske far heter Nils Edvard Fredriksen . I sakspapirerene finnes også erklæring om samtykke til adopsjon fra biologisk far datert14.03.1944. Videre foreligger en rapport fra Skedsmo lennsmannskontor fra 29.01.1944 der det opplyses at biologisk far vegrer seg mot å gi sønnen fra seg til adopsjon bare på grunn av adopsjonspapirene. Han ønsket en uttalelse fra stedlige lennsmann eller prest på at adopsjonsforeldrene var skikket til å oppdra barn og at dette var til barnets beste,og at adopsjonsforeldrene må gjøres oppmerksomme på at han ønsket at gutten må få en utdannelse. Nils Edvard Fredriksen var født 27.04.1905 (1904) . I følge opplysninger fra det sentrale folkeregister døde han 08.08.1963. Han bodde da i Lørenskog kommune. Det framgår ikke av registeret at han hadde etterlatte ...
 22. 3 likerpoeng
  Det er to gardar i Fjaler som heiter Strand. Den eine (nordre) ligg ved Dalsfjorden, den andre ligg ved Strandavatnet/Myklebustvatnet på Vassdalen:
 23. 3 likerpoeng
  Presten har neppe gjort seg umak med å føre referanseliste i noko tilfelle. Så då vert det vanskeleg å gje heilt sikre svar, både individuelt og generelt. Akkurat i dette tilfellet kan det verke som om det er noko "alle veit". Sannsynlegvis vil du finne att barnet i den tids velferdsordningar (fattigstellet). Prestegjelda var ikkje større enn at presten (og ganske mange andre) nok på ulikt vis fekk vite om kven som dreiv med kva slags synder. Elles førte vel politiet og helsevesenet register over dei prostituerte i dei større byane. På 1800-talet (og det meste av 1900-talet) flaut opplysningar nokså fritt mellom ulike etatar og organ. (OG: kyrkjeboka var meint som informasjon frå ein prest til seinare bruk i embetet, altså for presten sjølv eller ein etterfølgjar. Det var ikkje tanken at kven som helst - som meg og deg - skulle lese det dei noterte.)
 24. 3 likerpoeng
  Er der stein på grava? Det som er registrert på DIS-gravminner er kanskje det samme som er registrert i kirkebok med utgangspunkt i feilaktig vielsesattest...?
 25. 3 likerpoeng
  Dette vert spekulasjonar. Det spørst vel om ikkje brura har gått til presten i Onsøy (medan ho burde ha reist til Asker?) for å få ein dåpsattest, og så har ikkje presten funne dåpen og har skrive ut dåpsattest for feil person. Og så har det gifteklare paret berre gitt f... . Kanskje var bryllaupsdatoen klar, og tida for kort til å få tak i ein ny attest? Dette er uansett ei merkeleg sak. Men hadde dette vore veldig bevisst (og kva skulle motivet vere?) hadde vel ikkje brura seinare blitt feira 17/1 heller. Det trur eg også, men eg meiner at du bør skaffe kopi av dødsmeldinga til faren for at ein skal vere heilt sikker.
 26. 3 likerpoeng
  Alf Kristian Andreassen

  Geni gir meg stadig feilinfo om min egen mor.

  Når det gjelder MH så tror jeg at dersom man er "uforsiktig" når man registrerer seg for første gangen så kan man risikere at hele slekta er "solgt til fremmede" før man vet ordet av det. Under "Personvern" kan man krysse av for "Tillat andre å finne og se min offentlige profil (anbefalt)" Man ser ikke helt for seg at ett kryss eller ei i denne rubrikken kan være svært viktig. For eksempel: Dersom jeg uforvarende legger inn en feil opplysning i mitt MH slektstre og denne opplysningen blir kopiert av andre MH brukere, så blir ikke "kopistene" varslet om mine eventuelle korrigeringer i treet senere. Derfor bør man aldri stole på opplysninger man finner i MH før man selv har sjekket ut at opplysningen er korrekt.
 27. 3 likerpoeng
  Hjarteleg takk til Knut for mottekne rettingar! Det er bra at personar med lokal kunnskap kjem med slike innspel! Ikkje alt er like lett å lesa, og mine auge er nok ikkje so gode som dei ein gong var...
 28. 3 likerpoeng
  Kurt Østbye

  Edwind i Amerika.

  Ser ut som Ingeborg Pedersdtr. Gunnerud skal til samme familie, da begge disse jentene oppgir brother-in-law Nels Olsen, 602 Scott str., Wausau, Wisconsin, som sitt reisemål. Name:Ida Sagbingst Pedersen Arrival Date:19 May 1903 Birth Date:abt 1875 Age:27 Years 7 Months Gender:Female Ethnicity/ Nationality:Scandinavian Port of Departure:Christiania Port of Arrival:New York, New York Ship Name:Hellig Olav Name:Ingeborg Gundant Pedersen Arrival Date:19 May 1903 Birth Date:abt 1886 Age:17 Years 1 Months Gender:Female Ethnicity/ Nationality:Scandinavian Port of Departure:Christiania Port of Arrival:New York, New York Ship Name:Hellig Olav
 29. 3 likerpoeng
  Kristian Hunskaar (Arkivverket)

  finne dokumenter i Pantebok

  Kommunens referanse til pantebok 17 folio 3224 må skyldes feillesning av den faktiske referansen til pantebok 17 folio 322b. I dette tilfellet kan du merke deg at skyldsetningen foregikk i 1910. Deretter: Gå til bla i skanna pantebøker. Ved søk på Bergen kommune og årstall 1910, får jeg ikke treff på noen pantebok 17. Bøhmergaten hørte muligens til gamle Laksevåg kommune(?), for ved søk på Laksevåg kommune og årstall 1910, får jeg blant annet treff på pantebok 17b. I denne finner jeg dokumentet på folio 323b. Det henvises videre til panteboken for skylddelingsforretninger, folio 126a. Tilbake til trefflisten, er det en pantebok 1908-1911 for skylddelingsforretninger. I denne finner jeg dokumentet på folio 126a.
 30. 3 likerpoeng
  Eg er nesten freista til å sitere mi salige mormor som var noko av det mest påståelege eg har kjent. Ho ga ALDRI opp ein diskusjon, og når alle andre argument hadde falle, avslutta ho med "Ja, eg har no MI tru". Men eg skal ikkje gjere det ;-)
 31. 3 likerpoeng
  Richard Johan Natvig

  Edwind i Amerika.

  Sidan Edwind (til no) ikkje lar seg oppspora som son til Ida og Hilmar i USA: Kan ugifte Ida ha født Edwind før ho emigrerte i 1903(?). Blei han adoptert bort? Setninga på baksida av fotografiet, “Edwind sønn til Ida i USA.”, kan lesast som “Edwind, sønn til Ida (som bor) i USA.”, altså ikkje nødvendigvis at Edwind bur i USA. Vennleg helsing Richard
 32. 3 likerpoeng
  Det kunne kanskje vært interessant å vite hva som står mht. arvinger etter moren, Dagny Charlotte. Nr 75/63 i dødsfallsprotokoll for Fredrikstad. SAO, Fredrikstad byfogd, H/Ha/Haa/L0003: Register til dødsfallsprotokoller, 1963-1972, s. upaginert Brukslenke for sidevisning: https://media.digitalarkivet.no/sk20090522311507
 33. 3 likerpoeng
  Tusen takk til alle som har tatt seg tid til å svare og finne informasjon i denne saken. Det setter jeg stor pris på, jeg har sendt en mail til statsarkivet så da er det bare å vente på svar.
 34. 3 likerpoeng
  Ragnhild K. Brænd

  Søger vielses registrering i Ringebu

  1916: https://media.digitalarkivet.no/kb20060726090497 Mvh Ragnhild Brænd
 35. 3 likerpoeng
  re. innlegg nr. 109 Skifteingressen etter Emte Pedersdatter Honningdal nemnar desse arvingane: Nerværende den Sahl: Madames igienlevende Mand Monsieur Didrich Didrichsen Schibenes saa og deres samenaflede eeneste Barn og arving ved Navn Dorthe Didrichsdatter nu 3 1/2 aar Faren Didrik er formyndar for Dorte. side 268a nemner Sr. Ole Honningdahl som fordrar i boet på vegne av myndlingen Hendrik Sørensen Inngåande aktiva 2299 riksdaler, utgåande gjeld 2218 riksdaler ... 71 rd å skifte! Stormannsfolk hekje endra seg mykje nei...
 36. 3 likerpoeng
  Wenche Hillstrand

  Bertel/Bartholomæus Jensen Worm - dokumentasjon

  Feilskrevet fra min side. Bra at du sa fra. Ja da er Bertel funnet født.
 37. 3 likerpoeng
  Wenche Hillstrand

  Bertel/Bartholomæus Jensen Worm - dokumentasjon

  Den 26 september 1701 i Kongsberg døpes et barn til Jens Worm- usikker på hva det står. Bertel? Dorthe? https://media.digitalarkivet.no/view/8568/14 Se høyre side- datoen står i karmen. Da er datoen rettet opp.
 38. 3 likerpoeng
  Ragnhild K. Brænd

  Hjelp til å søke opp en person...

  Altaposten 19.03.2007:
 39. 3 likerpoeng
  Mange takk for svaret Egil. Jeg har enda ikke fått svar fra SSDI ang. Harry Tweit, men vil poste det så snart jeg hører noe.
 40. 3 likerpoeng
  Torbjørn Igelkjøn

  Hjelp til å søke opp en person...

  Velkommen som ny forumbrukar. :-) Er Solveig og Magnar døde? Eg greier ikkje å finne dei i verken skattelister eller på http://www.disnorge.no/gravminner. Gitt at det ikkje er snakk om levande personar bør du gje opp dei opplysningane som du alt har funne, då vert det også lettare for oss å hjelpe. Budde Solveig og Magnar i Norge? Kor tid var Magnar fødd? Kvar budde dei? Kor tid gifta dei seg? Kor tid kan ho ha blitt gift med Tom, og kvar budde dei? Osv.
 41. 3 likerpoeng
  Til trådstarter Husk at nålevende ikke kan diskuteres her på forumet,så informasjon må sendes deg på PM. Og hvis denne damen og hennes ektemann fremdeles lever,bør du ikke skrive navn og fødselsdato i temaet.
 42. 3 likerpoeng
  Eg har anetavla hans nokre generasjonar bakover dersom du er interessert - men då vil eg i byte ha det du veit om han etter han flytta til Bergen :-)
 43. 3 likerpoeng
  Bente L. Skjager

  Helene Karlsen - død i Sandar etter 1952

  Her er den. Mvh Bente
 44. 3 likerpoeng
  Jeg synes fortsatt dette er en merkelig sak. Kirkegårdsansvarlig må da ha gamle registre hvor Nils Ludvig Karlsen, ev. Helene og andre er gravlagt? Er de gamle protokollene avlevert, mon tro? Det er vel ellers mindre sannsynlig at Helene har flyttet på seg etter fylte 75 år, men det kan jo ikke utelukkes. Du har altså ikke sporet opp noen av barna som kan vite mer? Ellers så kan man jo finne flere detaljer ved en effektiv gjennomgang av Sandefjords Blad på mikrofilm. Kanskje en tur til Nasjonalbiblioteket i sommer er en god idé? DTH
 45. 3 likerpoeng
  Svaret er noko avhengig av årstal/hundreår.... Eg held på å skrive av kyrkjebøkene 1731-1788 for Herøy prestegjeld (Herøy, Sande, Rovde) på Sunnmøre, der drukning var den vanlegaste dødsårsaka for menn/gutar over 15 år. Dei fleste av desse kom ikkje i kyrkjegardsjorda. I mange tilfelle er det ført inn "gravfæsting" av folk som har kome bort på havet. I nokre tilfelle er det uttrykkeleg sagt at dei ikkje er attfunne, så det kan ikkje vere jordpåkasting. Dvs at det må vere det som vert kalla likpreike: Kristian Vs Norske Lov (1687), 2-10-1: "Præsterne skulle kaste Jord paa de Døde, naar de ere hensatte, eller i Jorden nedsatte, og dersom de have stunder, og ere bedne derom, skulle de paa Prædikestolen holde en Prædiken og Formaning af Guds Ord til Folket, ...."
 46. 3 likerpoeng
  Bente L. Skjager

  Helene Karlsen - død i Sandar etter 1952

  Hei, Stian! Anbefaler deg å ta i bruk beta-versjonen for søk på www.nb.no . Den gir mer informasjon i søket enn tidligere, selv om en fortsatt ikke får åpnet mediet helt. I Sandefjords blad, 21.1.1958 står det at hun fyller 75 år, så en kan vel anta at hun fortsatt levde i 1958. Mvh Bente
 47. 3 likerpoeng
  Ann-Mary Engum

  Nå trenger jeg hjælp, for alle er daue.

  Nå er det blitt rettet på Geni-basen. Nå står det 31 des 1969. Ser ut til at en mann her på forumet har fikset det. Takk til Torbjørn Igelkjøn! :-)
 48. 3 likerpoeng
  Olav Bonesmo

  Eli Olsdatter, født 16.01.1813 i Orkdal.

  Randi - Takk for et effektivt kveldsskift og en dokumentasjon på hva som skjer på denne tiden i kongeriket. Det som kommer fram for Orkdalsgreina i min slekt (morfar) er på en måte et speilbilde av endringene i samfunnet fra primo/medio 1800. Befolkningsvekst- flytting fra land til by- emigrasjon. Jon og Eli har neppe hatt noe enkelt liv, flytting fra plass til plass, og det ser ikke ut til at det har vært økende standard på brukene de har drevet. Odel har heller ikke vært noen plussfaktor for dem, så neste generasjon har vært nødt til å flytte ut. Jon og Eli sine barn har stort sett endt opp i Trondheim - en eller to har blitt igjen i bygda. I neste generasjon, og den deretter finnes Amerikafarerne - inkluderer også min far som reiser til Canada på 20-tallet uten å kunne ett ord engelsk - og får jobb i en jernvareforretning! Ser noe av samme mønsteret i Romsdalsgreina. (Mormor) Noe som er spesielt i Orkdalsgreina er tæring. I en familie dør seks av seks jenter av denne sykdommen før de blir 35 år. Ser også hvorledes nye yrker kommer inn og endrer livsform, begge bestefedre jobbet som anleggsslusker på jernbanen, begge kom fra små gårdsbruk/husmannsplasser. Endringen vises også i ekteskapsmønsteret - på Gauldalsgreina finnes hele slekta mellom Buvika i nord og Elvros i Herjedalen fra tidlig 1900 til medio 1500. I tredje generasjon deretter finnes individer fra Korea, Finnland, Skottland, Tyskland og hele Norge. Enda undres noen over at det å grave i slekta gir et perspektiv på eget liv. Timene du, Ann-Mary, Carsten og alle andre som bruker tid på å bistå andre mer eller mindre kompetente slektsgravere verdsettes særdeles høyt. Olav Bonesmo.
 49. 3 likerpoeng
  Æ har nu låst døra,sånn for for sikkerhets skyld! Vil itj risikere nåkkå nu på gammeldagan! :-)
 50. 3 likerpoeng
  Du burde legge inn lenke til vielsen da hjelpere gjerne vil se ! Det er vel denne i Sannidal. Som brudens fødested står "her" og far er Gunder Olsen. Brudens alder bør tas med en klype salt. SAKO, Sannidal kirkebøker, F/Fa/L0010: Ministerialbok nr. 10, 1855-1873, s. 73 Brukslenke for sidevisning: https://media.digitalarkivet.no/kb20051005060712 Fikk de barn, bør du også ta en titt på fadderne.
Denne topplisten er satt til Oslo/GMT+02:00
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive