Jump to content
Arkivverket

Leaderboard

 1. Ann-Mary Engum

  Ann-Mary Engum

  Users


  • Points

   321

  • Content Count

   43,399


 2. Egil Johannessen

  Egil Johannessen

  Users


  • Points

   155

  • Content Count

   6,318


 3. Sven Hjortland

  Sven Hjortland

  Users


  • Points

   141

  • Content Count

   7,291


 4. Grethe Flood

  Grethe Flood

  Users


  • Points

   71

  • Content Count

   14,246Popular Content

Showing content with the highest reputation since 03/20/2019 in all areas

 1. 8 points
  Renathe-Johanne Wågenes - DA

  Tom Larsen (1960–2019)

  Tom Larsen sine transkriberinger var svært viktige da Digitalarkivet fikk tilgjengeliggjort fangealbumene med bilder og karakterbøkene fra Botsfenglset. Dette setter vi stor pris på. Et arbeid som ikke bare kommer Digitalarkivets gjester til nytte, men også saksbehandlerne i Arkivverket.
 2. 6 points
  Tone Merete Bruvik

  ARBEID PÅGÅR! 1900-tellingen blir oppdatert med lenker til skanning

  I morgen, 5. april, planlegger vi å kjøre en stor oppdatering av folketellingen 1900. Vi har fått inn lenker til den skannede versjonen fra den søkbare versjonen, det fører til at vi må ta ned tellingen og så laste den på nytt. Hele operasjonen tar ett til to døgn, og mens det pågår vil tellingen være helt eller delvis utilgjengelig før søk. Det er Ancestry, MyHeritage og FamilySearch som har foretatt lenkingen. Det er omlag 17% av bildene som ikke er lenket opp, men dere vil oppdage at flere bilder er lenket riktig i landkommunene enn i byene. I landkommunene er det lenket både fra personene til de skannede personlistene og fra bostedet til bostedomslaget, mens i byene er både personene og bostedene lenket til det skannede bostedomslaget. Det er rett og slett fordi bostedene i byene også har leilighetsinformasjon, og vi klarer ikke å styre lenken presist til listene over personer i disse. Men dere skal komme i nærheten! Vi har ikke gjennomgått korrekturmeldingene, men det blir jo så mye enklere når håper vi.
 3. 6 points
  Geir Thorud

  Alle de skannede kirkebøkene blir søkbare i Digitalarkivet (1815-1900-tallet)

  Jeg har vært involvert i avskrift av kirkebøker i snart 20 år, og har sammen med andre i vårt slektshistorielag levert bortimot 2 millioner personposter til Digitalarkivet. I dette arbeidet har vi lagt ned mye arbeid i kvalitetssikring. Avskrifter har blitt korrekturlest både en og to ganger. Det har vært av avgjørende betydning at de som skriver av har kunnskap om lokale stedsnavn og også i noen grad personnavn. Selv personer med denne kunnskapen har hatt problemer med å tyde navn. At utlendinger i løpet av et år eller to skal klare å skrive av de gjenstående kirkebøkene med slik kvalitet er utopi. Jeg ser at man referer til gode erfaringer fra avskrift av 1891-tellinga. Jeg leste selv korrektur på en 1891-telling i fjor, og selv om den ble utført av en de mest nøyaktige avskrivere jeg kjenner, med lokalkunnskap, så var det ikke vanskelig å finne feil i stedsnavn. Da må man spørre seg, hvordan har man kommet fram til konklusjonen om "gode erfaringer fra 1891-tellinga"? Hva slags kvalitetssikring har Digitalarkivet foretatt på 1891-materialet som er skrevet av i utlandet? Hvordan har man tenkt å kvalitetssikre kirkebokavskriftene - noe Familiysearch ikke har klart? Alle som har litt erfaring med avskriftene av norske kirkebøker på Familysearch vet at man ikke kan stole på kvaliteten, den står langt tilbake fra det som er ønskelig. Amerikanske brukere har måttet slite med dette problemet i et par tiår. Det er vel sannsynlig at omdømmet til avskriftene i Digitalarkivet får seg en knekk etter dette. Dessverre vil dette da også bli merkelappen på det materiale som møysommelig er skrevet av i Norge. Hvordan har man tenkt å skille mellom det masseproduserte og det som har kvalitet? Problemet blir at man aldri kan vite om man kan stole (99%) på det som er avskrevet, når man legger lista så lavt når det gjelder kvaliteten på avskrifter. Kvalitet framfor kvantitet har alltid vært viktig i slektsforskning - nå står dette prinsippet for fall. Vi har lenge sett tendensene til dette på de utenlandske "slektstjenestene" - nå importeres problemet til Digitalarkivet. Hvem skal rette alle feilene etterpå? Kommer det etter dette til å bli noen som skriver av kirkebøker med skikkelig kvalitet?
 4. 5 points
  Renathe-Johanne Wågenes - DA

  Alle de skannede kirkebøkene blir søkbare i Digitalarkivet (1815-1900-tallet)

  Dagens nyhet fra oss. Mange har trolig fått med seg at det er et samarbeid mellom Ancestry, MyHeritage og FamilySearch. Frem til nå har vi samarbeidet om transkribering av folketellingen 1891. Nå starter arbeidet med transkribering av kirkebøkene (døpte, vigde og døde). For mer informasjon: https://www.arkivverket.no/nyheter/alle-de-skannede-kirkebokene-blir-sokbare-i-digitalarkivet Vi har fått en del spørsmål via epost og her på debattforum: Hva slags avtale er dette? Dette er en utvekslingavtale. De mottar bilder av skannede emigrantprotokoller, folketellingene 1801, 1865, 1875, 1885, 1900 og 1910. De mottar våre transkribering for de samme folketellingene, der vi har rettighetene. De mottar bilder av kirkebøkene fra 1815 og opp på 1900-tallet. De mottar ikke våre transkriberinger av kirkebøkene. Data vi mottar fra samarbeidspartnerne er data som Arkivverket da eier. Koster dette Arkivverket penger? Nei Blir de ferdig i løpet av første halvdel av 2020? Samarbeidspartnerne har et stort antall personer som jobber med transkribering. Vi har tro på at de skal klare å holde tiden. Hva med de eldre kirkebøkene? Kirkebøkene fra før 1815 blir ikke transkribert av våre samarbeidspartnere. Perioden 1801-1814 er gjort i samarbeid med frivillige. Vi håper å fortsette samarbeidet med frivillige for perioden før 1800. Blir data som allerede ligger på Digitalarkivet erstattet av data fra samarbeidspartnerne? Nei Hva med kvalitet? Vi har hatt en pilot og gjennomført opplæring. Erfaring fra piloten har vist hvor vi må ha tett oppfølgning, og der har vi en god dialog med samarbeidspartnerne om. Samarbeidspartnerne strekker seg langt for å imøtekomme våre kvalitetskrav.
 5. 4 points
  Hans Nikolai Hansen bodde på Dragnes ved vielsen. Hans Dragnes og Malene Dragnes i Minnesota i FT1895: https://www.familysearch.org/ark:/61903/1:1:MQ6N-L89 Bosatt i Washington i FT1900: https://www.familysearch.org/ark:/61903/1:1:MMPP-C5J Dødsfallet til Maline Draugness i Washington. Farens navn er Nels Polson: https://www.digitalarchives.wa.gov/Record/View/AF9E9259EBC398855A641F5705798924 Malene Dragness er oppført to ganger på Find A Grave (fødselsdato er riktig på den ene - fødselsåret er to år feil): https://www.findagrave.com/memorial/65776713 https://www.findagrave.com/memorial/81938751
 6. 4 points
  Vielsen 27.4.1886 i Herøy: https://www.digitalarkivet.no/kb20070212670119
 7. 3 points
  Takk!!! Så moro - nå ble jeg overrasket over hva som plutselig dukket opp :-) Må bare studere i rolig tempo... Då konkluderer eg med at Marthe Malene aka Malene Dragness og mannen hennes ikkje hadde egne barn, men at de adopterte George. George fekk 4 barn og har nolevande etterkommere i USA, men trur ikkje eg skal "forfølge" dei. Men har litt andre spørsmål om nær slekt at Malene (kjem i neste innlegg).
 8. 3 points
  ??????? Hans Nicolai Hanssen, Herøy i Nordland og kone Marta Malene Nilsdatter, f. i Askevold. Ft 1891, Herø. https://www.digitalarkivet.no/census/person/pf01053148001188 Ekteparet flyttet til Amerika i 1891, se nr 9. SAT, Ministerialprotokoller, klokkerbøker og fødselsregistre - Nordland, 834/L0509: Ministerialbok nr. 834A07, 1878-1937, s. 31 Brukslenke for sidevisning: https://www.digitalarkivet.no/kb10051103112016 Har ikke funnet vielsen i kirkebøkene for Herøy i Nordland, de kan ha giftet seg i Alstahaug eller Stamnes/Sandnessjøen elle Askevoll. Eller jeg kan ha oversett de i Herøy.
 9. 3 points
  Grete Singstad

  Norsk Slektshistorisk Forening - aktiviteter

  Norsk Slektshistorisk Forening (NSF) ble stiftet den 22. oktober 1926 og er Norges eldste landsdekkende forening for slektsforskere. Foreningen utgir årlig to hefter av det vitenskapelige tidsskriftet Norsk Slektshistorisk Tidsskrift og to hefter av foreningstidsskriftet Genealogen. Vi holder til i Industriveien 6 på Lørenskog i hyggelige lokaler hvor vi har nærmere 25.000 bøker. NSF har åpent hver lørdag kl. 11-15, og kl. 12 er det foredrag eller annen felles aktivitet. Følg med på våre nettsider. Vi hjelper deg gjerne med slektsforskningen og gir deg råd om hvordan du kommer deg videre. I morgen 23. mars er det u.t. som har ansvaret for vår «slektsforskerlørdag», og kl. 12 skal Klaus Johan Myrvoll holde foredraget: Endogami: systematisk inngifte i bondearistokratiet i Gudbrandsdalen. Velkommen! Genealogi.no
 10. 3 points
  Ivar Moe

  Nordmenn som oppholder seg/dør i Den Helder i Nederland 17/1800 tallet

  For de som måtte ha interesse av slikt Mvh Ivar
 11. 3 points
  Terje Hauff

  Slektning reist til Amerika 1865-1885 Carl August Dahl

  Hei Egil og Ann-Mary. Har arbeidet en del uker med hvordan jeg skulle få opplysninger om Carl August Dahl. Han ble bare borte. Jeg mente at han hadde reist til USA, men visste ikke sikkert. Fikk tips av Bjørn Piro og Svein Rasch om denne kanalen på Digitalarkivet. Jeg er helt overveldet over respons og kunnskap hos dere som har hjulpet meg med med opplysninger. Tusen takk til dere begge for hjelpen. Har respekt for Nilia som klarte seg alene med 5 barn. Er skuffet over Carl August. Ser ut som han "stakk av" til USA da det yngste barnet hans var ca 1 år.
 12. 3 points
  Rune Nedrud

  Tramskribering av kilder - samarbeidet med Ancestry, MyHeritage og FamilySearch

  Det ser ille nok ut med transkriberingen av 1891-tellingen. Det vrimler av feiltranskriberinger og det blir ikke lett å søke i dette materialet. På bare noen få testoppslag i det materialet som er lagt ut, finnes mange feil.Det hadde vært ønskelig om ikke slikt arbeid ble satt bort til mennesker med svært liten grad av forståelse for norske steds- og personnavn. Forhåpentlig er ikke dette samarbeidet kostbart, for kvaliteten er ikke god.
 13. 3 points
  Lars Waaltorp

  Sunnfjord/Notodden: Kva skjedde med Johannes Hellem etter 1910?

  Her er Anna Oline og sønnen Magnar i de kommunale folketellingene i Aker for 1935 og 1939. Anna Oline er oppført som gift, men det står dessverre ikke noe om hvor Johannes befinner seg.
 14. 3 points
  Grete Singstad

  Slekten Kaurin

  Jeg tok utfordringen og skrev ned alt med initialer. Så da er det fritt fram for dem som vil komme med forslag. Flere av disse er enkle, men en del forblir vel uløste. Gull 1. Flat liten ring: H:H:R Sølv 2. Eske med lokk: H:J og A:M 3. Kanne: Hr. Henning Junghans og Mad. Anna Meldal 4. Liten kanne: K:P:S og K:A:D:B 5. Skål med lokk: H:S:B og M:C:D 1656 6. Krus med lokk: H:K og A:J 7. Kanne: A:R:E:H:Ø:C:D:T 1736 8. Suppeøse: H:K og A:J 9. Sukkerfat: J:P:F - E:C:D:W 10. Smørbrikke: Hr M:B:S og A:J:D (oppå) og T:D, M:U (under) 11. Saltkar: M:S:H 12. Beger: H:R:S:R, J:N:D 13. Beger: R:D:J, C:H:D 14. Mindre beger: C:H:S-B:H:D 15. Tomling (beger): A:L:S 16. Tomling: P:A:S:T-K:K:K:B 17. Mindre tomling: H:H:S 18. Brennevinsskål: A:P:B 19. Halvt dusin nye skjeer: H:J-D:C:B 20. Skje: A:K-A:H 21. Skje: H:J-H:K 22. Skje: Anna Junghans fød 28 Martj 1716 23. Skje: A:W-J:B 24. Skje: H:H:K-A:J:K 25. Skje: Wilhelm Krosmer 26. Skje: O:R 27. Skje: O:D:H-J:A:B 28. Skje: H:J-A:M 1731 29. Skje: Hr J:P:S:H-D:A:D-B:L 30. Skje: E:P:S-J:H:D 31. Skje: N:A:B:S 1719 32. Skje: M:N:S-E:P:D 33. Skje: B:H Tinn 34. Stort engelsk hamret fat: H:L:F-J:H:D:H 35. Stort engelsk hamret fat: C:M:S:F, M:J:D:H 36. Et gammelt dypt fat: J:P:S-A:N:D Lin 37. Duk: H:K:H:J 38. Lerretslaken: H:J:D:C:B (x3) 39. Lerretslaken: H:K-A:J (x4)
 15. 2 points
  Egil Johannessen

  Amerika - Hvor ble det av Nelly Amalie Nilsen, født 1894?

  Giftet seg faktisk i Minnesota: The U.S., Evangelical Lutheran Church in America Church Records, 1781-1969 - Lenke Ancestry Name: Nellie Nelson Gender: Female Record Type: Marriage Birth Place: Norland N Marriage Date: 18 Jul 1923 Marriage Place: Crookston, Minnesota, USA Spouse: Ernest L Meling Church Name: Crookston United Church Location: Crookston, Minnesota
 16. 2 points
  Sven Hjortland

  Amerika - Hvor ble det av Nelly Amalie Nilsen, født 1894?

  Nellie Meling in the U.S., Social Security Death Index, 1935-2014 Name: Nellie Meling SSN: 502-22-8195 Last Residence: 58237 Grafton, Walsh, North Dakota, USA Born: 9 Apr 1894 Died: May 1975 State (Year) SSN issued: North Dakota (Before 1951)
 17. 2 points
  Arild Kompelien

  HE Våler/Elverum Ole Olsen Braskerud f. ca. 1786-90, d.1889

  Skiftet etter Ola Olsson Sveinkjerud ble avsluttet i 1832 og det viste seg at boet var fallit. Og den Ola Olsson det da var skifte etter var nok den samme som ble født 1786 selv om han sies å være 46 år ved død 04.10. 1826 på Sveinkjerud. Så Ola Olsson og Maria Pedersdatter var hans foreldre (trodde først det var faren det var skifte etter 1832). Det var to Ola Olsson på Sveinkjerud kalt den eldre og den yngre. At det var to forskjellige ses også av at Ola og Maria fikk dattera Dorte i 1810, men Ola og kona Johanne Jonsdatter/Jensdatter fikk ei datter Olianna i 1807. Dette paret ble gift i huset 15.11.1805 etter kongelig bevilling i huset (ført i Kb Elverum). Har da ingen gode kandidater for hvem som gifter seg i Elverum i 1827.
 18. 2 points
  ???? https://www.digitalarkivet.no/census/person/pf01052310004189 Marte Malene f.1851, Vilnæs.
 19. 2 points
  Richard Johan Natvig

  Trenger tydehjelp - visitasjonsprotokoll

  trur kanskje det står Coitus (samleie): benegter nogensinde Coitus, hvilket er usandt. trur kanskje det står kun: vistnok et meget næsevist Fruentimmer og driver kun Liderlighed.
 20. 2 points
  Ann-Mary Engum

  Hyllestad - Gulen - USA - Fosterbarn hos Ole Jensen og Inger Ivarsdatter

  Feil transkribert. Har lagt inn korreksjon.
 21. 2 points
  Gunnar Sigdestad

  Hjelp til tyding, Botsfengselet 1883

  ...Bodsfængselet[?] med Justitsdepartementets Samtykke...
 22. 2 points
  Lars Waaltorp

  Jeg gjør oppslag i Aftenposten fra 1860 - 2011

  Hun døde i 1951:
 23. 2 points
  Grete Singstad

  Slekten Kaurin

  #101ff PLING! Dette burde jeg jo ha sett, at Anne Junghans var fadder.... Ok, da glemmer vi disse fadderne for nå. ----------------------------------------------------------------------------------- Jeg har gjort et kort sammendrag av de viktigtste opplysningen om Hans Henriksen Kaurin, så får vi ta det derfra. Hans Kaurin ble ifølge biskop Johan E. Gunnerus’ kopibok født på «Ulføen» (Hadsel) i Vesterålen og døde i «sit alders 52 Aar» #2, #43. Det ble holdt likpreken over han 20. januar 1754 #55. Dette gir fødselsåret 1702-1703, siden innførselen i Gunnerus kopibok gjerne betyr at han var i sitt 52. år. Han skal ifølge sekundærkilder blitt uteksaminert 30. juni 1728 #55, og Gunnerus skriver at han deponerte fra Trondhjems skole. Han er ikke funnet i elevlista i Trondheim eller i studentmatriklene i København, men han kan jo ha blitt immatrikulert fra en annen by #106. Han ble anbefalt av biskopen i Trondheim, Eiler Hagerup, og utnevnt til sogneprest i Dverberg og Andenes 30. sept. 1735. #90, #93. Før dette var han misjonær på Skjervøy i Troms, antatt av Eiler Hagerup sept. 1728. #105 Skiftet etter Hans Kaurin ble påbegynt 17. juni 1754, #10. Han etterlot seg enka Anne Junghans og deres barn: Henning Junghans Kaurin, 17 år Anna Meldal Kaurin, 15 år Margrete Elisabet Kaurin, 11 år Eilert Hagerup Kaurin, 9 år Dorotea Catarina Bugge Kaurin, 3 ½ år Elen Christina Kaurin, 1 år Verge for sønnen Henning var Isak Hanssen Grønbech. Han er den eneste av vergene som hypotetisk kan være fra farssiden, resten er fra morssiden. Prefererte verger skulle oppnevnes fra farssiden før morssiden #31. Boet inneholdt mange merkede gjenstander #35. Overraskende lite av gjenstandene gjenfinnes i skiftene etter Anne Junghans’ forelde, Henning Junghans og Anna Meldal. Det meste er trolig kjøpt på auksjon eller mottatt som betalingsmiddel, men kan noe være fra hans side? Patronymet til Kaurins far Henrik er ikke funnet i primærkilder, men flere sekundærkilder skriver at det var Hanssen. Hva som er opphavet til opplysningen kjennes ikke, så det er usikkert. Er det hold i dette er det to par i Hadsel som kan passe #68: Henrik Hanssen på Innbjør (1648-1713), ukjent kone Henrik Hanssen på Ångstad (Ongstad) (1670-e1710), gift med Margrete Nilsdatter Det siste paret er det mest interessante. Hans Kaurin opptrer i skiftet etter Ellen Henriksdatter i 1747. Det ser ut som han betaler en del av gjelden boet skylder enka etter Randulf. #83 Ellen var datter av Henrik Hansen Ångstad og Margrete Nilsdatter, som hadde flere barn #55, #56. De kan også hatt flere som ikke er kjent, siden kirkeboka er mangelfull. Ellen Henriksdatter ble gift med Peder Lorentsen Rønne i 1731 #85, #87.
 24. 2 points
  Lars Østensen

  Dorothea Friis og arvingene etter Vincents Jensen Friis (1632-1689) i Trondheim

  Tittel Hvorledis Sandetroende Christne Tidelig betencker deris Skilsmisse fra Verden, Idelig beflitter sig paa Troen oc Troens Fructer, Omsider afleggis med Retfærdigheds Crone oc Himmerigis Glæde : Effter Lig-Textens indhold oc anledning 2. Timoth. 4. v. 6-7-8: den 4. Juni 1662 : da affgangne Borgermesters, Salige Jens Nielsøn Frisis Legeme til Jorden i Trundhiems Domkircke sømmeligen bleff Bestædiget Forfatter Bredal, Erik Andersen Medforfatter/Bidragsyter Thomessøn, Michel Omhandler Friis, Jens Nielsøn Publisert Prentet i ... aff Mickel Thomæsøn, 1663 Emne Personalhistorie | Teologi Andre opplysninger Formatangivelse etter Bibliotheca Norvegica, b. I, s. 41 (4) Hver side er innrammet. S. N. = Superintendens Nidrosiensis (biskop i Trondheim) Elektronisk reproduksjon [Norge] Nasjonalbiblioteket Digital 2012-05-11 Språk Dansk Kilde for metadata nb.bibsys.no (990402945444702202) Omfang 82 s. 4° Medietype bøker Varig lenke https://urn.nb.no/URN:NBN:no-nb_digibok_2012050924017 Denne kan lastes ned.....
 25. 2 points
  Gunnar Sigdestad

  Trenger tydehjelp til deler av innførsel i kirkebok Gausdal 1760 ang. en formidabel flom.

  Guds Beskjærmelse, ikkje beskiønnelse!
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.