Gå til innhold
Arkivverket

[#28157] Hjelp til å tolke tekst i diplom fra 1588 Selbu


Gjest Johan Marius Setsaas
 Del

Recommended Posts

Gjest Johan Marius Setsaas

Trenger hjelp til å tyde / tolke navnene til de som besegler dette diplomet fra Selbu i 1588.Diplomet omhandler en gårdshandel, der Tomas Bell og kone Gunhild Olsdtr. selger en part jord i 'Engene' til 'fornuftig mann' Bjørn Eivindssønn.Den første av lagrettemennene klarer jeg ikke å tyde, noen som kan ? Kan det være Torger paa .... Nr. 2 er ihvertfall Bjørn Kyllo. Nr. 3 Jon Store-Evjen osv. Men hva med nr 1 ?, og hvilken tittel har siste medunderskriver ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Johan Marius Setsaas

Uff ! Her manglet jo bildet av diplomet ! Kan det ha vært for stor fil ? (12 mb). Noen som vet hvor stor en slik fil kan være på disse sidene ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Knut Bryn

Jeg vet ikke hvilke begrensninger som gjelder for bildestørrelse, men 12 Mb hørtes unektelig svært mye ut. Du bør vel helst bruke JPG-format og da holder det med en brøkdel av dette. En god regel er vel at bildet ikke bør overskride 800 piksler horisontalt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.