Gå til innhold
Arkivverket

[#29389] Jens K. Petersen, fullmektig Nes gård, Maridalen


Gjest Tallak Moland
 Del

Recommended Posts

Gjest Tallak Moland

Jens K Petersen var bodde på Nes gård i Maridalen og var fullmekdig i Nordmarken gods. Han bodde er i 1865, var da 64 år. Født i Krisiansund. Folketellingen gir ham mellomnavnet Kreus. Vet noen noe mer om ham?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...
Gjest Tove D. Johansen

Jens Kreutz Petersen var (eneste) sønn av distriktskirurg i Nordmøre Christian Friederich Petersen (1770-1830) og hustru Johanne Kirstine Kreutz (1777-1838). Ekteparet med tjenestepike er å finne på folketellingen 1801 for Qværnæs (Møre og Romsdal). De ble gift i 1798 og har foreløpig ingen barn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Helge R. Næss

Nes gård ? (i Maridalen)Fuldmektig Kreutz Petersen bodde på 'övre' Nes, men på 'nedre' bodde vi, 'Ness'ene'! Temmelig irrelevant, men det var 2 bruk der en lang tid. Distinksjonen övre og nedre Nes er forövrig bortfalt siden alt er drevet som eiendom under Oslo kommune.PS: en hilsen til Tove Dahl Johansen, NB Oslo, jeg ser du fölger med !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.