Gå til innhold
Arkivverket

[#29411] Nyttig tips om gratis fotoredigering for deg som har familiebilder etc. på pc'en


Gjest Jan Frode Johansen
 Del

Recommended Posts

Gjest Jan Frode Johansen

Her kan du helt gratis få en CD med fotoredigeringsprogram i Posten: http://www.extrafilm.no/ Du det medfølger også en CD der du kan levere dine digitale bilder. Det finnes sikkert mange andre leverandører og dette er ikke reklame for en spesiell leverandør,kun et tips for deg som har glede av digitale bilder! mvh Jan Frode Johansen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

Samme hva du sier så er dette reklame for et produkt i og med at det står et firmanavn der. Du sponser for det firmaet ved å legge den informasjonen her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ellef Ellefsen

Jeg finner intet som sier at reklame for et produkt ikke er lov i dette forumet.Hvis det ikke er lov. Hvor skal vi da spørre etter forskjellige IT-hjelpemidler som vi kan ha nytte av i slektsgransking? Tenker på forskjellige slektsprogram, samt hjelpe- eller forbedringsprogrammer for å lage hjemmesider av disse. Eller mikrofilmlesere, scannere, bildebehandlingsprogrammer og hva vi ellers kan ha bruk for. Mvh Ellef Ellefsen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest per helge seglsten

Jo, det er vel reklame for et produkt, men muligens et nyttig produkt, og det er - så vidt jeg vet - ingen restriksjoner mot å skrive innlegg som omtaler produkter i positive vendinger her inne. Sponsing er det i hvert fall ikke, så lenge det er gratis å legge inn innlegg i Digitalarkivets diskusjonsfora.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Frode Johansen

Kall det gjerne for reklame , men det har jo blitt henvist til slektsprogrammer,linker til diverse sider-mange mange ganger her på DA's brukerforum.Jeg er ikke ute etter å reklamere for et spesiellt firma.Kom gjerne med linker til relaterte frmaer som gir ut slike tilbud. Intensjonen min var ment som et velmende tips. Nyttig for oss sleksgranskere med sans for gamle bilder!mvh Jan Frode Johansen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Frode Johansen

Hva gir best resultat på fotografier om man scanner dem eller tar bilde av dem med et godt digitalt kamera. Hva vil anbefales? mvh Jan Frode Johansen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per Håkon Christiansen

Ikke så lett å gi et enkelt svar. Hvis originalbildene er klare og tydelige, og du kun skal ha moderat store kopier til en hjemmeside eller et slektsdokument, så kan det være like greitt å bruke et digitalkamera. Du må da unngå reflekser, og du vil med de fleste kameraer få JPEG-bilder (et komprimeringsformat.) Dette bildet http://www.lailas.net/lookup/perhaakon1.jpg er tatt med en enkel 4 megapixel Ixus; det holder i de fleste tilfeller. Ulempen med dette er 1. problemet med reflekser i bildet (du bør i allefall ta det bildet ut av glasset), og 2. at JPEG-bilder ikke kan billedbehandles uten at bildet krymper (får mindre oppløsning) for hver gang du foretar deg noe med det (gjør det mørkere, øker kontrasten, retter opp farger, etc.) Det er en egenskap ved JPEG-bilder og er uunngåelig. Med mere avanserte digitalkameraer kan du ta bildet i fullformat (TIFF, RAW og liknende formater). Det gjør du også ved å scanne det. Fordelen er at du slipper problemet med reflekser, og RAW- og TIFF-bildet (etc) kan etterbehandles uten at oppløsningen krympes. Men de har også den ulempen at de tar svært mye større plass, slik at hvis du legger dem inn i en hjemmeside eller et dokument, vil den samlede filstørrelsen øke betraktelig. På den annen side blir kvaliteten maksimal.Så skal jeg prøve å oppsummere så måtte det bli at du bruker et digitalkamera (JPEG-bilder) så langt det går, men scanner der hvor bildene må forbedres. Det siste gjelder jo helst gamle, utblekede bilder som du må få fram kontrasten på. JPEG-teknologien er i praksis så god at du ikke ser noen særlig kvalitetsforskjell på et ganske stort (A4-format) bilde i JPEG og RAW/TIFF-format.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.