Gå til innhold
Arkivverket

[#29683] Arendal og gateadresse i 1900


Gjest Ragnar B. Johansen
 Del

Recommended Posts

Gjest Ragnar B. Johansen

1 1900 tellingen for 0990 Barbu ståt Barbu 8 under 3 b.nr 28 Langsævstranden. Kan noen hjelpe til? Finnes denne adresse?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Oddbjørn Johannessen

Det er i hvert fall ingen nåværende gateadresse, men Barbuelva, som renner gjennom Barbudalen og ut i sjøen i Barbubukta, kommer fra Langsæv(-vannet). Jeg vil derfor gå ut fra at Langsævstranden må være området langs sydenden av vannet. Aust-Agder-arkivet ligger rett ved, og der er det nok kompetente folk som kan svare mer utfyllende på spørsmålet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Davidsen

Om du søkjer på 'under 3' og så br.nr. 28, vil du finne at dei fleste har adressa 'Langsævstranden Klinkenberg'. Eg vil difor tru at Klinkenberg var br.nr. 28. Det er i dag området der m.a. sjukehuset ligg, langs søraustsida av Langsævatnet. Vegen som går framom her har av ein eller annan grunn fått namnet 'Dydens vei'.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.