Gå til innhold
Arkivverket

[#29788] Gravsted i Bergen


Gjest Arne Solås
 Del

Recommended Posts

Gjest Arne Solås

Jeg har fått en forespørsel fra en amerikaner vedrørende to av hennes slektninger som døde i Bergen. Hun lurer på om det kan la seg gjøre å finne ut hvor disse to søstrene ble gravlagt. Det gjelder:Josefine Kamilla Norman, død 20. 05. - begravet 26. 05. 1899. Sokn: SP.Jenny Larsine Normann, død 16. 11. - begravet 23. 11. 1887. Sokn: NK.Mvh. Arne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arne Solås

Hjertelig takk til deg for svar, Bjørn.Denne amerikanske damen skriver bl. a. :' ....I belive they are both buried in Bergen, Norway but I have not been able to locate their grave sites. I desire to know where they are buried and if their burial sites have headstones. If their graves are not marked with headstones, I would like to provide a marker for eacch.'Vi får ta kontakt med rette vedkommende på Møllendal og forhøre oss om disse gravstedene, men sannsynligheten for at de er slettet er vel sikkert stor. Vi får se.Mvh. Arne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Davidsen

Møllendal kyrkjegard vart teken i bruk 1874 og var vel hovudgravplass for Bergen fram til Solheim vart teken i bruk kring 1918. Sjansen for å finne så gamle gaver på Møllendal i dag, er nok heller små om det ikkje har vore betalt for gravstaden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Roald Sjursen

Det pågår regisrering av gravsteinane på Møllendal i DIS-regi. Jeg har søkt i det materialet som er tilgjengelig pr dato, men finner de ikke der. http://www.dis-norge.no/gravminner/global.phpDet er flere fotografier av gravsteiner på Møllendal som fremdeles ikke er skrevet av, slik at det er et lite håp.Bare en liten oppfordring til alle som 'tid til overs' så trengs frivillige til registrering. (se lenken)Mvh Roald

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.