Gå til innhold
Arkivverket

[#30576] Haagen gård i Dovre annex/Lesja Sogn - hvor er det?. Bygdebok for Dovre?


Gjest Thorbjørn Meringdal
 Del

Recommended Posts

Gjest Thorbjørn Meringdal

Tar opp et tema som startet med innlegg 9311 og som det var en viss utvikling i her i våres. Søker en Hans Eriksen f. ca 1764 i Dovre annex/Lesja sogn. Ekteviet 13.10.1806 i Moe kirke Hans Ericksen Haagen og pige Sachrine Sakariasdatter. Giftet seg altså i Mo i Rana 1806 og dør 10 juli 1838 i Vassbotn i Saltdal. Er det noen gård i Dovre annex/Lesja sogn som heter eller kan ha het Haagen ? Finnes det bygdebok for Dovre hvor dette er beskrevet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Helge Hålåsæter

Denne gangen er du litt for kort Tore H; eller hvor vil du hen ? Vi har både søre og nordre Hågå i Lesja kommune og begge gardene er gamle.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Helge Hålåsæter

Etter å ha skumlest innleggene i 9311, så er det å bemerke at Hagen (Hågån) er et høyst vanlig navn som jo finst i Lesja, Dovre, Vågå og Heidal. Kanskje Tore H har et ess i jakkermet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

Hågå på Dovre staves regelmessig 'Hage'. Aldri Haagen, meg bekjent. Haugen, derimot, kan være feilstavet Haagen (selv om jeg ikke har sett eksempler på det). Haagen ligger ihvertfall nærmere Haugen (som ofte staves Hougen) enn Hage.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Trond Myrstad

Eller kommer Haagen/Hågen fra traktene rundt Mo hvor Hans Eriksen oppholdet seg på det tidspunktet han giftet seg ? Et av oldebarna til Hans Eriksen ble forøvrig bosatt på en plass som kaltes Hågen (Fauske).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.