Gå til innhold
Arkivverket

[#31920] Opplysningar frå FT1912 for Bergen – Rasmus M. Ols. Krogenæs/Kraagenes


Gjest Gisle Hersvik
 Del

Recommended Posts

Gjest Gisle Hersvik

Rasmus Mathias Olsson Kråkenes (Nordre), f. 1879 (Solund) er i 1900 komen til Bergen (ug og bst. Stølegaden 6) og i 1903 gifter han seg med Larsine Severine Johanne Sørensdtr. Grimelid, f. 1880 (Askvoll) (Lenke). I 1904 finnes han nemnd i Edvardsens gade 19 (men ikkje kona) og i 1906 i Henrik Wergelands gade 10 (ref. stemmrettsfort. 1904/1906)Ifølge Bygdebok for Solund skulle Rasmus ha vore bst. både i Bergen og Oslo.Dei er ikkje med under Krogenæs/Kraakenes/Kraakenæs i adr.bok for Bergen 1924-25.Han er kalla hhv Krogenæs og Kraagenes.== Er det mogleg å finne ut om familien til Rasmus framleis var i Bergen ved FT1912?Også evt når dei tok utflytting austover (om dei i det heile gjorde det).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lars E. Øyane (Luster kommune)

Eg kan ikkje sjå noko til korkje Rasmus eller Larsine i Bergen i 1912.Med venleg helsing,Lars E. Øyane

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Solveig Håklev

Ser det reiser Rasmus M Krogenes her:LenkeI manifestet står det nærmeste pårørende hustru Lina Krogenes Lysaker pr KristianiaEn mulig kandidat kanskjeMvh Solveig

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gisle Hersvik

Takk til Lars og Solveig.Då er dei farne til Kristiania mellom 1906 og 1912.Det ser ut til at Rasmus M. Krogenes er den same som eg jaktar på. Er det mogleg å seie om han berre er på kortvarig besøk eller om han (og kona) busette seg i USA?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.