Gå til innhold
Arkivverket

[#32004] Nye opplysninger vedr. slekten Tuchsen fra Tyskland


Gjest Jan Frode Johansen
 Del

Recommended Posts

Gjest Jan Frode Johansen

Johan Friederich Tuchsen g.m Barbra Hansdatter Snell 1718 i Bergen,søfarende,senere kjøpmand i Bergen f. ca. 1690 iflg. Borgerboken for Bergen fra Lübeck i Tyskland er ikke blitt funnet etter arbeide i arkiver der nede utført av Stig Samuelsen. Et nytt innspill i denne debatten. Overnevntes sønn Johan Fridrich Tuchsen,sokneprest i Indre Holmedal f. 1723 i Bergen gav følgende navn til en abv sine sønner: Nils MECHLENBORG Tuchsen. Det jeg stusset litt over var navnet MECHLENBORG. Kan dette gi en indikasjon på slektstilhørighet til et sted i Tysksland som heter noe lignende eller er det et vanlig Tysk fornavn? Legger for ordens skyld til lenker til tidligere debatter for nye brukere: [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/WebDebatt.exe?slag=listinnlegg&debatt=brukar&temanr=14975&sok=Tuchsen&startnr=&antall=&spraak=>Lenke http://home.online.no/~stsamuel/slekt/ http://www.tuxen.info/tuxen/andre_tuxen.htm

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Geir Kamsvaag Berntsen

Om du følger lenken i (2) får du en oversikt basert på avskrifter av sekundærkilder så langt jeg kan se og det bærer den preg av. ( Et eksempel, Hellehuus Søfrensdatter er oppgitt født ca.1707, hennes far ektet Annichen Ancher 03.03.1705 - et tidspunkt ukjent for lenkens kilder ! )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Geir Kamsvaag Berntsen

Får føye til at Hellehuus skulle være datter i første ekteskap, farens andre ekteskap var med Annichen Ancher. Da blir det litt mer mening.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Geir Kamsvaag Berntsen

Jeg så heller ikke noe til Willum Mechlenburg (født 1615 i Haderslev) og hans etterslekt (mulig jeg ikke lette godt nok).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.